Home Lifestyle Aflevering 80 | 17 december 2021

Aflevering 80 | 17 december 2021

Deze week staat in het teken van 'Project Glimlach' en schenken we aandacht aan kinderen in ziekenhuizen. Hugo maakt daarom daarom een bijpassende borrelplank die ook goed in de smaak valt bij kinderen, en Tom gaat aan de slag met leuke Do-It-Yourself projecten voor kinderen. Ook komt er weer een hoop wooninspiratie voorbij.

Borrelen met Hugo!

We gaan deze vrijdagavond weer lekker borrelen met een borrelplank van Hugo. En hij maakt er deze week niet zomaar één, maar hij bereidt een variant die ook erg toegankelijk is voor kinderen! Gezelligheid en samenhorigheid vormen hierbij de kern. Hugo geeft aan deze plank bovendien een Mexicaans tintje met onder andere Mexicaanse maïspannenkoekjes, soep en een bijpassende salsa.  

Tuin-DIY van Tom

Vandaag doet Tom speciaal voor de feestdagen twee leuke Do-It-Yourself projecten. Hij maakt als eerste een kerstkabouter van takken en zachte watten. Een soort sneeuwpop dus, maar dan gemaakt van dennentakken! Ook maakt Tom een mooie kerstster van de takken van een knotwilg. Haal inspiratie uit deze leuke kerstactiviteiten, want ze zijn ideaal om deze vakantie samen met je kinderen te doen!  

Van boerderij naar gezinshuis

Sita en haar man kochten een voormalige woonboerderij in Rotterdam van bewoners die hier al 57 jaar woonden. Deze voormalige boerderij staat aan de rand van de stad midden in het groen, maar in al die tijd is er niet zoveel aan gebeurd. De ene helft was bewoond en de andere helft stond leeg. Tot op de dag van vandaag heeft het huis dan ook twee huisnummers! Ze gingen ermee aan de slag en nu voelen ze zich helemaal thuis in dit prachtige gezinshuis. 

Geef je meubelstukken een nieuwe look

Als je een mooi meubelstuk tegenkomt, maar het materiaal ervan spreekt je niet zo aan kun je dit natuurlijk (laten) vervangen. Maar je kunt dit ook anders oplossen, zoals Debby doet. Zij geeft meubelstukken namelijk een nieuwe look met marmerimitaties en betonlooks. Zo gaf ze laatst een bijzettafel een marmeren uitstraling en laat ze ons zien hoe ze dit aanpakt.

Terugverlangen naar de natuur

Soms kan de natuur zoveel indruk op je maken dat je ernaar terugverlangt. Dit was het geval bij Ampie en zijn liefde voor de Oostenrijkse natuur. Hij heeft het daarom gebruikt als inspiratiebron voor zijn eigen tuin in de Veluwe die hij compleet met bergen en watervallen heeft ingericht. Wij namen een kijkje.

Aflevering terugkijken? Dat kan op Videoland: Eigen Huis & Tuin Lekker Leven, seizoen 3, aflevering 80

Elke week nieuwe inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Dit is een artikel van

Eigen Huis & Tuin

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments