Home Buitenland Dodental springkussendrama Australië loopt op tot zes

Dodental springkussendrama Australië loopt op tot zes

Het dodelijke ongeluk met een springkussen in Australië heeft een zesde leven geëist. Een 11-jarige jongen is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

Het ongeluk gebeurde op een basisschool in Devonport, op het eiland Tasmanië, waar het einde van het schooljaar werd gevierd. De wind tilde het springkussen in de lucht, waarna kinderen van een hoogte van zo’n 10 meter op de grond terechtkwamen.

In kritieke toestand

Bij het drama kwamen in totaal nu zes kinderen, van 11 en 12 jaar oud, om het leven. De vrees is dat het daar niet bij blijft: nog twee kinderen liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. 

Lees ook:

Springkussen Australië gaat de lucht in: vier kinderen overleden

De politie zegt dat het nog te vroeg is om te zeggen wanneer het onderzoek naar het ongeluk is afgerond. “We willen niet overhaast te werk gaan, maar we begrijpen ook dat de gemeenschap antwoorden wil”, zei politiecommissaris Darren Hine van Tasmanië.

Een online inzamelingsactie om de families van de slachtoffers te ondersteunen heeft inmiddels 1,3 miljoen Australische dollar (zo’n 825.000 euro) opgebracht.

RTL Nieuws / ANP

Rampen en ongevallen Australië

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments