Home Lifestyle Een borrelplank voor jong en oud

Een borrelplank voor jong en oud

Het is weer vrijdag en dat betekent dat het tijd is voor een borrelplank. Dit keer wordt hij gevuld met allerlei gerechtjes die ook toegankelijk zijn voor kinderen. De recepten zijn niet al te moeilijk en dus perfect om de kids bij te laten helpen. Je gaat hiermee echt samen aan tafel en je kunt voor iedereen wat toevoegen of juist weglaten.

Maispannenkoekjes met gerookte kip en salsa

Borrelplankgerecht 4 personen

Bereiding circa 30 minuten  

Ingrediënten:

Maispannenkoeken

  • 50 gr. roomboter + boter voor bakken
  • 140 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel baking soda
  • 90 gr. fijn maismeel
  • ½ eetlepel fijne kristalsuiker
  • zout
  • 1 ei
  • 400 ml karnemelk
  • 2 lente-uien
  • ½ blik maiskorrels (blik à 300 gr.)  

Beleg

  • 200 gr. gerookte scharrelkip
  • salsa (zie recept)
  • guacamole (zie recept)
  • zure room
  • ingelegde jalapeño (voor de volwassenen)  

Salsa van bonen en mais

Borrelplankgerecht 4 personen

Bereiding circa 10 minuten  

Ingrediënten:

  • 265 gr. zwarte bonen
  • ½ blik maiskorrels (blik á 300 gr.)
  • 2 lente-uien
  • 1 bos koriander en/of bladpeterselie
  • zout en peper
  • 1 limoen  

Milde guacamole

Borrelplankgerecht 4 personen

Bereiding circa 10 minuten  

Ingrediënten:

  • 2-3 grote avocado’s
  • 1 lente-uien
  • 1/3 bos koriander
  • zout
  • 1 limoen  

Makkelijke tomatensoep

Borrelplankgerecht 4 personen

Bereiding circa 20 minuten  

Ingrediënten:

  • 1 kleine ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blik tomaten
  • neutrale (olijf)olie
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 300 ml runderbouillon of kruidenbouillon
  • zout en peper  

Extra benodigdheden:

  • blender of staafmixer  

Voor erbij:

  • geraspte kaas
  • salsa
  • pittige saus (voor de volwassenen)

Gezonde maispannenkoekjes

Stap 1: laat de boter smelten in een pannetje.

Stap 2: roer met een garde in een kom het zelfrijzend bakmeel, baking soda, maismeel, suiker en een snuf zout door elkaar.

Stap 3: meng in een andere kom de gesmolten boter met het ei en de karnemelk. Meng beide mengsels tot een dik, glad beslag.

Stap 4: snijd de lente-uien fijn. Laat de mais uitlekken en roer met de lente-ui door het beslag.

Stap 5: verhit de boter in een koekenpan en bak kleine pannenkoeken.

Stap 6: snijd de kip in flinterdunne plakjes.

Stap 7: beleg de pannenkoekjes met kip, salsa, zure room, guacamole en jalapeño voor de liefhebbers.

Zelfgemaakte salsa

Stap 1: laat de bonen en mais uitlekken.

Stap 2: snijd de lente-uien, koriander en/of peterselie fijn.

Stap 3: meng de bonen, mais, lente-ui en kruiden. Rasp er wat limoenschil over.

Stap 4: meng en breng de salsa op smaak met zout, peper en limoensap.

Elke week de nieuwste inspiratie

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Milde guacamole

Stap 1: halveer de avocado’s, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Schep dit over in een schaal en prak met een vork.

Pas op met het verwijderen van de pit, ga voorzichtig te werk!

Stap 2: pel en snijd de lente-uien ragfijn en voeg toe aan de avocado’s. Breng de guacamole op smaak met zout en limoensap.

Super simpel soepje

Stap 1: verwarm een scheut olie in een pan en fruit hierin de komijn en het gerookt paprikapoeder.

Stap 2: pel en snijd de ui en knoflook grof en pureer samen met de tomaten glad.

Stap 3: voeg de tomatenpuree en de bouillon toe aan de pan. Laat 10-15 minuten koken, verdun eventueel met water.

Stap 4: breng op smaak met zout en peper.

Project glimlach!

Deze week staat bij RTL in het teken van ‘Project Glimlach en met Eigen Huis & Tuin Lekker Leven doen we daar natuurlijk aan mee. Hiermee steunen wij de kinderziekenhuizen van Oranje die met jouw financiële steun ervoor zorgen dat kinderen die in één van de kinderziekenhuizen terecht komen minder pijn, stress en angst ervaren. En dat is zo belangrijk!

Wij doneren met een glimlach voor de kinderziekenhuizen van Oranje. Doneer jij ook? SMS “glimlach” naar 7171 of maak een bedrag over via deze tikkielink.

Dit is een artikel van

Romy Kroes

Hugo Kennis Eigen Huis & Tuin Koken

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments