Home Buitenland Tonnen aan donaties na springkasteeldrama Australië

Tonnen aan donaties na springkasteeldrama Australië

Een inzamelingsactie voor de nabestaanden van de Australische kinderen die donderdag omkwamen door een tragisch incident met een springkasteel, heeft inmiddels ruim een miljoen Australische dollar (zo'n 700.000 euro) opgehaald.

Het ongeluk gebeurde op een basisschool in Devonport, op het eiland Tasmanië, waar het einde van het schooljaar werd gevierd. De wind tilde het opblaasbare speeltoestel in de lucht, waarna kinderen volgens getuigen van een hoogte van zo’n 10 meter op de grond terechtkwamen.

Doden en gewonden

Vijf kinderen tussen de elf en twaalf jaar oud kwamen om het leven. Vier andere kinderen raakten ernstig gewond. Drie van hen lagen in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Op beelden van ABC News was te zien hoe de restanten van het springkussen in een boom hingen en hulpverleners massaal aanwezig waren bij de basisschool. 

Lees ook:

Springkussen Australië gaat de lucht in: vier kinderen overleden

De initiatiefnemer van de inzamelingsactie stelt overdonderd te zijn door alle donaties. Zoe Smith had gehoopt 1000 dollar op te halen voor de nabestaanden, maar de teller staat vooralsnog op zo’n 1,1 miljoen. “Ik denk dat het gewoon bewijst hoe geschokt iedereen is en hoe hecht we als gemeenschap zijn”, zei Smith over de actie.

Bij de basisschool liggen bloemen, kaarten, brieven en knuffels.

‘Ondenkbaar hartverscheurend’

Premier Scott Morrison bezocht vandaag het monument van bloemen, speelgoed en persoonlijke boodschappen dat spontaan buiten de basisschool is ontstaan. Hij sprak in een reactie eerder van een ‘ondenkbaar hartverscheurend’ incident. Ook zei Morrison dat de overheid de families en andere getroffenen zowel met slachtofferhulp als financieel gaat ondersteunen.

De politie is een onderzoek begonnen naar het noodlottige ongeval. Het is niet duidelijk hoe het speeltoestel van de grond kon komen.

Lees ook:

Kleuter ernstig gewond geraakt na inzakken springkussen

RTL Nieuws / ANP

Kind Link in bio Australië

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments