Home Nett binnen Instagram gestart met gepersonaliseerde nieuwsfeed in Nederland

Instagram gestart met gepersonaliseerde nieuwsfeed in Nederland

Instagram is begonnen met de uitrol van de gepersonaliseerde nieuwsfeed, waarbij gebruikers alleen berichten zien van hun favorieten of mensen die zij volgen.

De nieuwsfeed ofwel tijdlijn van Instagram is door de jaren heen sterk veranderd. Ooit zag je foto’s en video’s op chronologische volgorde, inmiddels bepaalt een algoritme wat er bovenaan staat en sinds deze zomer kunnen er ook berichten van vreemden in de nieuwsfeed staan. Nu krijgen gebruikers weer wat meer controle, met de keuze uit meerdere tijdlijnen.

Instagram is onder andere in Nederland begonnen met de uitrol van deze meerdere tijdlijnen, een functie die onlangs al getest werd. Gebruikers kunnen op het Instagram-logo linksboven in beeld drukken, en daarna kiezen voor hun reguliere startpagina, een tijdlijn met alleen foto’s en video’s van mensen die zij volgen of een pagina met hun favorieten.

Favorieten zelf uitkiezen

Gebruikers kunnen zelf aangeven wie hun favorieten zijn. Instagram stelt er een paar voor op basis van interacties, maar gebruikers zijn vrij om de lijst aan te passen. De lijst met favorieten staat los van de ‘beste vrienden’-lijst voor Stories. In tegenstelling tot bij die lijst, krijgen anderen niet te zien dat zij in iemands favorietenlijst staan.

Accounts die als favoriet zijn aangeduid, worden voorzien van een rode ster. Alle berichten in het nieuwe favorieten overzicht zijn van die accounts, en bovendien komen ze hoger te staan op de startpagina – de reguliere nieuwsfeed. De berichten staan nog wel in automatische volgorde. Facebook heeft al langer een vergelijkbare favorietenfunctie. 

De beloofde chronologische optie komt volgens Instagram begin 2022 beschikbaar.

Volg Bright op Instagram voor meer technieuws.

Lees ook:

Instagram gaat Stories van 1 minuut mogelijk maken

Bright

Instagram Meta Facebook Sociale Media

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments