Home Lifestyle Zo vaak moet je een kerstboom dus water geven

Zo vaak moet je een kerstboom dus water geven

Kerstmis is natuurlijk niet compleet zonder kerstboom! Maar ook na kerst laten veel mensen hun boom nog eventjes staan. Hoe zorg je er dan voor dat je kerstboom zo lang mogelijk meegaat? Juist, met een goede verzorging! Er bestaan veel verschillende theorieën over het geven van water aan een kerstboom. Om ervoor te zorgen dat jouw boom de hele decembermaand én ook begin januari straalt zonder naaldverlies is het zeker belangrijk dat hij water krijgt. Maar hoeveel hangt af van wat voor soort boom het is…

Een boom met kluit

Als je een boom met kluit hebt aangeschaft is het belangrijk dat deze eerst in een tussentemperatuur wordt neergezet zodat de boom langzaam kan wennen. Na 24 uur kun je hem dan naar de woonkamer verplaatsen.

Geef de boom meteen nadat je hem een plekje hebt gegeven een paar liter water. Daarna kun je de boom per dag het best een halve tot één liter water geven. Maar let vooral ook op de luchtvochtigheid! Zodra je merkt dat de grond droog is, is het verstandig om je kerstboom meteen wat meer water te geven. Anders heb je een grote kans dat de naalden sneller uitvallen.

Elke week nieuwe inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Een boom zonder kluit

Met een kerstboom zonder kluit gaat het net even anders. Zo is het aan te raden om eerst een klein stukje van de onderkant van de stam af te zagen. Een kerstboom neemt namelijk (net als een bloem) zonder wortels zo het best het water op. Ook bij een boom zonder kluit is het van belang dat deze eerst een dag acclimatiseert op een koele plek (zoals de schuur, garage of bijkeuken) voordat hij in de warme woonkamer wordt geplaatst.

Bij deze bomen is het van belang dat de onderkant altijd onder water staat. Het is dus handig om te kiezen voor een standaard met ingebouwd reservoir, waar altijd een laagje water zit. Meestal moet je om de twee dagen een kan water in het reservoir gieten.

Extra voeding

Je geeft je kerstboom een extra boost door deze een zakje kerstbomenvoeding te geven. Als je dit toevoegt aan het gietwater mag je zeker verwachten dat je boom al een stuk langer meegaat!

Fotocredits

Headerfoto: Ralph Kayden

Laura Vrooland

Eigen Huis & Tuin Kerstmis Lifehack Tuin

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments