Home Lifestyle Feit of fabel: zwarte kleding kleedt af

Feit of fabel: zwarte kleding kleedt af

Het antwoord op deze vraag is heel simpel: zwart kleedt niet af! En nu horen we je denken: “Maar waarom dan niet? Iedereen zegt juist van wel.” Wie deze fabel de wereld in heeft gebracht is onduidelijk, maar dat hij ontkracht moet worden is wel duidelijk.

Zwart is officieel geen kleur omdat het al het licht absorbeert. Hierdoor vindt er geen weerkaatsing van het (natuurlijke) daglicht plaats. In een omgeving met veel daglicht zal iemand er dan ook zwaarder uitzien dan diegene is. Het volume ziet er in dit geval massiever en groter uit.

Het kan dus voorkomen dat een jurk die je ’s avonds aan had tijdens bijvoorbeeld feestje, overdag ineens heel anders overkomt. Dit komt omdat er in het avondlicht schaduwen ontstaan. Die zorgen weer voor diepte en vorm, waardoor het zwart minder massief overkomt.

Naast het licht is ook de materiaalkeuze erg belangrijk. Een zwarte satijnen jurk zal het licht minder absorberen dan een wollen.

Tip: Alle donkere ‘echte’ kleuren kleden af. Denk hierbij aan donkergrijs, donkergroen, donkerblauw en donkerbruin. Deze weerkaatsen het licht, mét het gewenste resultaat.

Elke week de nieuwste inspiratie

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Waarom is zwart altijd in de mode?

Ondanks dat de kleur niet altijd gunstig uitkomt, is hij wel altijd in de mode. Dit heeft een aantal goede redenen. Ten eerste is het een chique kleur die staat voor autoriteit, excentriciteit en rebelsheid. Daarnaast is het ook een zakelijke kleur, die minder snel vies wordt en de warmte vasthoudt. Als laatste past het bij iedere gelegenheid en is het goed te combineren met andere kleuren. Zwart kledingstukken kunnen dus eigenlijk niet ontbreken in je kledingkast.

Fotocredits

Headerfoto: The Creative Exchange

Romy Kroes

Eigen Huis & Tuin Kleding

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments