Home Buitenland Verzoek afgewezen tot stopzetten rechtszaak tegen prins Andrew

Verzoek afgewezen tot stopzetten rechtszaak tegen prins Andrew

Een Amerikaanse rechter heeft een verzoek van de Britse prins Andrew en zijn advocaten om een rechtszaak tegen hem stop te zetten afgewezen.

De rechtszaak is aangespannen door Virginia Giuffre. Zij beweert dat prins Andrew haar seksueel heeft misbruikt. Daarover vertelde ze eerder in een interview met de BBC:

Het was 'geen ranzig seksverhaal, maar mensenhandel'.

Volgens de advocaten van Andrew woont Giuffre echter feitelijk niet in de Verenigde Staten, maar in Australië. Daardoor zou haar aanklacht niet rechtsgeldig zijn. Hierover zal de rechtbank voorlopig geen oordeel vellen, zo heeft die laten weten in een schriftelijke verklaring aan prins Andrew’s advocaten, meldt de Britse krant The Guardian.

Lees ook:

Vrouw die prins Andrew aanklaagt om misbruik, wil bewijs dat hij niet kon zweten

De Britse prins zou Giuffre in 2001 hebben misbruikt. Zij was toen minderjarig. Ze zou geronseld zijn door de veroordeelde en inmiddels overleden zakenman Jeffrey Epstein, die destijds bevriend was met de prins. Het misbruik zou zich onder meer hebben afgespeeld in een huis van Ghislaine Maxwell, de vriendin van Epstein. Maxwell werd woensdag schuldig bevonden aan het ronselen van minderjarige meisjes.

Vertrouwelijke deal openbaar

Prins Andrew ontkent de beschuldigingen tegen hem. Maandag staat een hoorzitting in de zaak gepland. Die dag wordt naar verwachting ook een vertrouwelijke deal tussen Epstein en Giuffre openbaar gemaakt. De vrouw heeft Epstein jaren geleden voor de rechter gedaagd. Dat leidde in 2009 tot een schikking. De advocaten van prins Andrew kregen in oktober toestemming om de deal in te zien.

Previous articleFeyenoord schrapt trip naar Spanje vanwege meerdere besmettingen
Next articleVeel minder auto’s verkocht in Nederland door chiptekorten
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments