Home Nett binnen Minister De Jonge over bedreiging: afgelopen tijd elke dag een incident

Minister De Jonge over bedreiging: afgelopen tijd elke dag een incident

Coronaminister Hugo de Jonge heeft tegenwoordig dagelijks te maken met bedreigingen en intimidatie, ook veelal rond zijn huis. “Afgelopen tijd is het eigenlijk iedere dag een incident geweest. Iedere dag”, zegt hij in het praatprogramma Op1. Dan gaat het bijvoorbeeld om mensen die aanbellen.

Deze week werd een man opgepakt voor het huis van D66-leider Sigrid Kaag, die leuzen riep en met een grote fakkel rondliep.

De huisadressen van een aantal ministers worden op sociale media gedeeld. “Het kruipt toch onder je huid, thuis. Dat wil je niet”, zegt De Jonge daarover.

Lees ook:

Man met fakkel opgepakt bij huis van D66-leider Kaag

Politiepost

Recent werd voor zijn huis een politiepost geplaatst. Daar voelt hij zich wel wat veiliger door. “Er wordt ongelooflijk goed op onze veiligheid gepast door de politie en de veiligheidsdiensten”, aldus de demissionaire bewindsman, die in het nieuwe kabinet woonminister wordt.

Zijn gezin kan ook niet meer helemaal normaal leven, liet De Jonge doorschemeren. “Door alle dreigingen aan het huisadres, zijn er behoorlijk wat beperkingen.”

De Jonge: gerechtvaardigd om link te leggen met Forum

Previous articleServische president noemt weigeren Djokovic politieke heksenjacht
Next articleAanhangers Djokovic woedend op Australië: ‘Novak is Servië’
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments