Home Buitenland Aanhangers Djokovic woedend op Australië: 'Novak is Servië'

Aanhangers Djokovic woedend op Australië: ‘Novak is Servië’

In Servië is woedend gereageerd op het besluit van Australië om Novak Djokovic het land niet in te laten. In hoofdstad Belgrado gingen supporters van de tennisser gisteren de straat op, terwijl de vader van de hoofdrolspeler later op de dag uithaalde op een persconferentie.

Djokovic zit momenteel vast in een quarantainehotel omdat zijn ‘medische vrijstelling’ om zonder vaccinatiebewijs Australië binnen te komen niet werd geaccepteerd. Daardoor kan hij de aanstaande Australian Open niet spelen. De ongevaccineerde tennisser heeft een rechtszaak aangespannen die pas komende maandag dient.

Oproep vader 

Zijn aanhangers laten het er ondertussen niet bij zitten. Veel supporters gaven gehoor aan de oproep van Srdjan Djokovic, de vader van de tennisser, om het voor zijn zoon op te nemen. Ook bij de Servische ambassade in Australië kwamen mensen samen die het niet eens zijn met de beslissing van het land.   

Lees ook:

Djokovic mag Australië niet in: 'Geen bewijs vrijstelling'

Vader Srdjan gaf gisteren een persconferentie waarin hij zijn gal spuwde over de weigerging van Australië om zijn zoon het land binnen te laten. “Novak is Servië en Servië is Novak”, sprak hij. “Ze lopen over Novak heen. En daarmee lopen ze over het Servische volk heen.” Eerder had ook de president van Servië al verklaard dat het hele land achter de tennisser staat.  

Jezus

Ook vergeleek de vader van Djokovic de behandeling van zijn zoon in Australië met het lot van Jezus Christus. “Jezus werd gekruisigd, er werd hem van alles aangedaan. Hij heeft het doorstaan en leeft nog steeds onder ons.”

De vader van Djokovic gaf gisteren een persconferentie in Belgrado.

Op Twitter reageerde ook de vrouw van Djokovic op de ophef rond haar man. “De enige regel is liefde”, schreef ze, verwijzend naar een uitspraak van de Australische premier Scott Morrison. “Regels zijn regels”, stelde die eerder.

Nadal

Lang niet iedereen schaarde zich achter Djokovic. Zo liet zijn concurrent Rafael Nadal, die wel zal spelen op de Australian Open, weten dat zijn rivaal zelf de keuze had gemaakt om niet gevaccineerd te zijn. “Als je gevaccineerd bent, kun je op de Australian Open en overal meedoen”, sprak Nadal. 

RTL Nieuws

Novak Djokovic Tennis Coronamaatregelen Australië Servië

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments