Home Lifestyle Kun je wit wasmiddel wel of niet gebruiken voor de bonte was?...

Kun je wit wasmiddel wel of niet gebruiken voor de bonte was? Zo zit het!

Stel, je hebt een enorme berg donker wasgoed liggen, maar je hebt alleen nog maar wasmiddel voor de witte was. Is dit dan een probleem, of kun je je donkere wasgoed ook prima met wit wasmiddel wassen? Er bestaan immers niet voor niets allerlei soorten wasmiddel voor witte, bonte en zwarte was. Maar zit daar nu echt zo'n groot verschil in, of is het allemaal één pot nat? We zochten het uit:

Wassen op lage temperatuur

Wit wasmiddel verschilt wel degelijk van andere soorten wasmiddel, omdat hier bleek aan is toegevoegd (vooral veel aan poederwasmiddel). Zo blijft je witte kleding namelijk langer wit! Dit bleekmiddel is uiteraard niet goed voor je zwarte of bonte was en kan hierdoor worden aangetast.

Toch hangt het er wel vanaf op hoeveel graden je wast. Het blijkt namelijk dat de bestanddelen waaruit bleek bestaat pas actief worden bij 40 °C. Het kan dus geen kwaad voor je kleding om voor donkere was een wit wasmiddel te gebruiken zolang je dit op maximaal 30 °C doet.

Natuurlijk raden we aan om dit niet te vaak te doen. Het is nog altijd het beste idee om even naar de supermarkt te gaan om het juiste wasmiddel te halen. Zo weet je zeker dat je was de donkere kleur behoudt en minder snel vaal wordt.

Fotocredits

Headerfoto: Simon Skafar – Getty Images

Elke week nieuwe inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Laura Vrooland

Eigen Huis & Tuin Schoonmaken Lifehack

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments