Home Lifestyle Lief! Dit is dus waarom je hond z'n kop schuin houdt als...

Lief! Dit is dus waarom je hond z’n kop schuin houdt als je tegen hem praat

Je hond is misschien wel een van je beste vrienden. Je deelt lief en leed, maar toch blijft communicatie altijd een moeilijk dingetje. We weten nooit écht wat honden ons proberen te zeggen. Maar wist je dat het al veel zegt als je hond z'n kop schuin houdt?

Het is je misschien wel eens opgevallen dat je hond je geregeld met een schuine kop aankijkt. Het ziet er niet alleen heel lief uit, maar de reden erachter is dat ook! 

Schuine kop

Je weet misschien al wel dat honden veel non-verbaal communiceren. Denk aan kwispelen of hun tanden laten zien. Hun kop schuin houden is ook een vorm van communicatie. Hiermee laten ze eigenlijk zien dat ze aandachtig naar je luisteren! Heel lief dus.

Goed luisteren

Honden kunnen sommige van onze woorden verstaan. Zo heb je misschien al eens meegemaakt dat als je het woord ‘lopen’ zegt, je hond gelijk opspringt. Als je hond z’n kop schuin houdt, probeert hij zulke woorden te zoeken. Door hun kop schuin te houden, horen en zien honden namelijk beter. Ze doen dus echt hun best je te begrijpen!

Elke week nieuwe tips en inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Fotocredits

  • Headerfoto: Marliese Brandsma – Unsplash

Julia van Rijn

Hond Wonen

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments