Home Sport Nuis doet met Europese titel vertrouwen op voor Spelen in Beijing

Nuis doet met Europese titel vertrouwen op voor Spelen in Beijing

Kjeld Nuis was heel trots op zijn eerste titel in twee jaar en de eerste sinds hij rijdt bij coach Gerard van Velde. De 32-jarige schaatser reed naar eigen zeggen een lekkere race waarin hij tot het einde kon “doorpompen”. De regerend olympisch kampioen op de 1500 meter was ook blij met zijn tijd van 1.43,60, waarmee hij meer dan drie tienden van een seconde sneller was dan concurrent Thomas Krol.

“Ik ben best onzeker geweest over mijn 1500 meter na de wereldbekerwedstrijden”, bekende Nuis, die dit seizoen als zesde, zevende en elfde eindigde in die internationale wedstrijden. “Ik zat echt met mijn handen in het haar en vroeg me af of ik wel genoeg inhoud had. Dat het nu twee keer op rij wel lukt en ook nog met een nette tijden, geeft me super veel vertrouwen. Nu kan ik gaan toewerken naar de Spelen.”

Tijdens de rit op het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) zat er veel spanning op voor Nuis, omdat hij zich een dag eerder niet had geplaatst voor de 1000 meter, de andere afstand waarop hij de regerend olympisch kampioen is. Nu kon hij “lekker los rijden”, zei hij. “Het zegt genoeg dat bijna iedereen na zo’n spannende week langzamer is dan tijdens het OKT. Maar ik rijd hier sneller.”

ANP

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments