Home Sport Zege Cornejo Florimo; Walkner nieuwe leider in klassement

Zege Cornejo Florimo; Walkner nieuwe leider in klassement

In etappe negen van de Dakar rally heeft José Ignacio Cornejo Florimo zijn tweede dagzege veroverd. De Chileen, die eerder al etappe zeven op zijn naam schreef, bleef Kevin Benavides en Ricky Brabec voor. Matthias Walkner pakte de nodige tijd terug op Sam Sunderland en nam daarmee de leiding van de Brit over in het algemeen klassement.

Etappe negen van de Dakar rally was een relatief korte etappe van 491 kilometer, waarvan 287 kilometer tegen de klok. De route was een lus die begon en eindigde in het Saoedische Wadi ad Dawasir en kende weinig problemen voor de toprijders in het klassement.

Cornejo Florimo reed vanaf het begin van de etappe al snel, al reden ook Benavides en Brabec op sommige punten wat sneller dan de Chileen. Bij de laatste waypoints waren de rollen echter omgekeerd en reed Cornejo naar zijn tweede zege in Dakar 2022. Benavides en Brabec werden achter hem tweede en derde.

Dakar rally

Motoren: Sunderland herovert koppositie na etappewinst

Walkner neemt leiding over in algemeen klassement

Matthias Walkner finishte op +2.06 minuten achterstand en dat was genoeg om de leiding van Sam Sunderland over te nemen in het algemeen klassement bij de motoren. Sunderland finishte vandaag als veertiende op +8.03 minuten achterstand van Cornejo Florimo.

In het klassement neemt Walkner nu een voorsprong van 2.12 op Sunderland, terwijl daarachter Van Beveren, die vandaag negende werd, volgt op +3.56. Quintanilla blijft vierde op +4.41, terwijl Kevin Benavides een plek stijgt naar een vijfde plek op +10.22. Barreda Bort zakt, ondanks zijn vijfde plek vandaag, een plek in het klassement. Daarachter volgen Santolino, Svitko, Cornejo Florimo en Short.

Nederlanders

Wiljan van Wikselaar begon met de nodige minuten vertraging vandaag, maar rijdt momentee op een (voorlopig) 49e plek. Mirjam Pol rijdt op een 55e positie en behoudt daarmee de leiding in het vrouwenklassement bij de motoren.

Top 10 etappe 9 motoren

  1. Cornejo Florimo
  2. K Benavides +1.26
  3. Brabec +1.47
  4. Walkner +2.06
  5. Barreda Bort +2.10
  6. Short +3.56
  7. L Benavides +4.21
  8. Quintanilla +5.02
  9. Van Beveren +5.04
  10. Giemza +6.40

Uitzending

Een uitgebreid verslag van de Dakar rally is dagelijks te zien bij RTL 7 rond 19.25 uur. Later op de avond wordt de uitzending herhaald.

Joris Kaper

Dakar Rally

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments