Home Lifestyle 9 dingen waar je WD-40 óók voor kunt gebruiken in en om...

9 dingen waar je WD-40 óók voor kunt gebruiken in en om het huis

In bijna elk huis staat wel zo'n blauw-geel busje waterverdrijvende spray in de kast. De kruipolie is voor allerlei dingen te gebruiken, in en om het huis. Maar wist je dat je het ook voor de volgende 9 dingen kunt gebruiken?

1. Vlekken verwijderen

Wanneer je een beetje van de WD-40 (of een vergelijkbare kruipolie/siliconenspray) op een keukendoek sprayt kun je vervolgens heel makkelijk lelijke vlekken van je muur of houten oppervlakken verwijderen. Zitten er echt hardnekkige vlekken op je muur, dan kun je in plaats van een doek een zeepspons (van staalwol) gebruiken. 

2. Piepende deuren repareren

Word je gek van piepende deuren in huis? Dan is kruipolie je redding. Spray gewoon een beetje op en tussen de scharnieren. Open en sluit de deur een aantal keer achter elkaar om de spray goed in te laten trekken en je zal meteen al merken dat het gepiep is gestopt! Dep wel nog even het overtollige olie weg, want het kan nogal gaan druppelen. 

3. Roest voorkomen

Roest is gelukkig op verschillende manieren te verhelpen, onder andere met cola. Maar voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Gelukkig gaat dat heel gemakkelijk met WD-40, zelfs buiten of op je auto! Hoe? Door simpelweg wat te sprayen op een doekje en hiermee je metalen onderdelen in te smeren en af te nemen.

4. Roest verwijderen

Ben je toch te laat en is er al sprake van roestvorming? No worries! Spray wat op de metalen onderdelen en poets het vervolgens weer schoon met een doekje of een zeepspons.

5. Verf en nagellak verwijderen

De spray zorgt er ook voor dat je heel makkelijk hardnekkige vlekken zoals verfvlekken of nagellakvlekken kunt verwijderen. Spray een klein beetje op een doekje of een zeepspons en poets vervolgens de vlek weg. Easy!

6. Stickers verwijderen

Stickers (netjes) verwijderen blijft een dingetje. Maar met WD-40 gaat het supermakkelijk door er simpelweg wat op te sprayen. Vervolgens kun je de sticker heel langzaam lostrekken. Gebruik vervolgens een oude doek of wat keukenpapier om wat achtergebleven spray of stickerresten te verwijderen.

7. Kookplaat schoonmaken

Zitten er vieze, aangekoekte vetresten op je kookplaat? Sprayen maar! Daarna kun je het namelijk heel makkelijk schoonmaken met een doekje of een stalen zeepspons. 

8. Kauwgom verwijderen

Is er per ongeluk kauwgom in het tapijt terechtgekomen? Spray dan wat van de vloeistof op de kauwgom en wrijf er met een doekje omheen. Herhaal deze stappen een paar keer en je zult zien dat de kauwgomvlek na een tijdje volledig verdwijnt.

9. Kapotte rits maken

Is je rits erg stroef? Spray dan wat op de rits. Zo voorkom je dat ‘ie kapot gaat én zal de rits weer soepel kunnen openen en sluiten. 

Let op: Het is dan wel een wondermiddel, maar het is wel verstandig om voorzichtig te werk te gaan en altijd direct na gebruik je handen te wassen of bescherming voor je handen te gebruiken. 

Fotocredits

Headerfoto: Videostill van YouTube

Elke week nieuwe tips en inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Marjolein Sintenie

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments