Home Sport Handballers verslaan gastland Hongarije in openingsduel EK

Handballers verslaan gastland Hongarije in openingsduel EK

De Nederlandse handballers zijn voortvarend begonnen aan het Europees kampioenschap. De ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson verraste met een overwinning op Hongarije in de officiële openingswedstrijd. Oranje won met 31-28 van de veel hoger aangeslagen thuisploeg. Spelmaker Luc Steins en Kay Smits waren de uitblinkers. Smits scoorde liefst elf keer.

Er zaten dik 20.000 Hongaren op de tribunes, maar Oranje liet zich niet van de wijs brengen. Integendeel; de ploeg van Richardsson nam vanaf het eerste fluitsignaal brutaal het initiatief en stond na 10 minuten met 6-3 voor. De thuisploeg had zichtbaar moeite met het vlotte en frivole spel van de Nederlanders, die het hoge niveau en de voordelige marge van drie goals tot aan het einde toe wisten vast te houden.

De zege betekent een grote stap naar de tweede ronde. Nederland speelt in de groepsfase nog tegen IJsland en Portugal. De eerste twee uit de poule stromen door naar de hoofdronde. Het Nederlands team doet pas voor de tweede keer mee aan het EK.

ANP

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments