Home Sport FC Utrecht na keeperswissel met De Keijzer op doel tegen Ajax

FC Utrecht na keeperswissel met De Keijzer op doel tegen Ajax

FC Utrecht treedt zondag bij de hervatting van de Eredivisie tegen Ajax met Fabian de Keijzer (21) als keeper aan. Hij neemt de plek over van Maarten Paes (23), die in de eerste seizoenshelft de eerste keeper was.

“Fabian verdient de kans, omdat hij heeft laten zien welke potentie hij heeft en dat hij een goede ontwikkeling heeft doorgemaakt. Dat is de belangrijkste reden. Daarnaast is het ook zo dat voor de winterstop Maarten ook niet zo’n beste periode had. Het was heel wisselend, zowel per wedstrijd als in wedstrijden”, verklaart trainer René Hake zijn keuze.

Nummer 7 FC Utrecht kende vlak voor de winterstop een mindere periode en ook op de wisselvallig presterende Paes kwam kritiek. Hake wist met zijn ploeg de laatste vijf duels, inclusief de KNVB-beker, niet te winnen. Op 28 november werd voor het laatst een zege geboekt.

Het duel tussen FC Utrecht en nummer 2 Ajax begint om 12.15 uur.

Mous

Ook sc Heerenveen heeft besloten tot een keeperswissel. Xavier Mous is de nieuwe eerste doelman van de Friezen, waar Erwin Mulder onder de lat begon. “Wij vinden dat Xavier het goed heeft gedaan. Hij heeft als vervanger van Erwin een goede serie wedstrijden gekeept en dat willen we graag voortzetten”, aldus trainer Johnny Jansen. “Voor Erwin betekent dit dat hij nu een stapje terug moet doen, maar hopelijk pakt hij het goed op en gaat hij knokken voor zijn plek.”

Mulder liep vroeg in het seizoen een gebroken duim op en speelde sinds 26 september niet meer in de Eredivisie.

Sc Heerenveen wacht zaterdag de uitwedstrijd tegen FC Twente.

ANP

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments