Home Sport Frenkie de Jong opgelucht na zijn winnende treffer voor Barcelona

Frenkie de Jong opgelucht na zijn winnende treffer voor Barcelona

Frenkie de Jong was vooral opgelucht na zijn winnende treffer in de slotfase van de uitwedstrijd van Barcelona tegen Deportivo Alavés (0-1). “Het moet nog veel beter”, erkende de middenvelder. “Maar dit is wel belangrijk. We komen uit een moeilijke situatie. Dit geeft vertrouwen.”

De Jong werkte de bal zondagavond in de 87e minuut achter Fernando Pacheco, de doelman van de nummer voorlaatst van La Liga. De middenvelder behoedde zijn ploeg voor een nieuwe teleurstelling na het verloren bekerduel van donderdag met Athletic Club uit Bilbao (3-2).

De Jong kon zelf ook wel een succesje gebruiken. De middenvelder kreeg de afgelopen weken veel kritiek in de Spaanse media omdat hij zijn team onvoldoende bij de hand zou nemen. Trainer Xavi nam de oud-speler van Ajax in bescherming. “Hij heeft met pijntjes gespeeld. Daarom zat hij laatst ook op de bank. Maar Frenkie is Jong is een heel belangrijke speler voor Barcelona.”

Met dank aan de winnende treffer van De Jong klom Barcelona naar de vijfde plaats in de Spaanse voetbalcompetitie. De achterstand op koploper Real Madrid bedraagt 15 punten.

ANP

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments