Home Buitenland Modeontwerper Thierry Mugler op 73-jarige leeftijd overleden

Modeontwerper Thierry Mugler op 73-jarige leeftijd overleden

De Franse modeontwerper Thierry Mugler is gisteren op 73-jarige leeftijd overleden. Hij werd bekend in de jaren 80 en 90 maar maakte ook kleding voor bekende sterren als Kim Kardashian, Beyoncé en Lady Gaga.

Thierry Mugler maakte furore in de jaren 80 en 90. Op het Instagramaccount van zijn voormalige bedrijf staat in een bericht dat “de visionair die mensen overal ter wereld aanspoorde om groter te dromen” is overleden: 

Mugler was de ontwerper die begon met het inzetten van sterren om zijn shows te lopen. De Fransman stopte in 2002 als ontwerper en zei daar toen over: “Mode is prachtig, het is 3D-kunst op een mens. Maar het was niet genoeg, wat de reden is dat ik op ander manieren wil gaan creëren.”

Parfums en kostuums

Mugler ging onder meer aan de slag als regisseur bij de Cirque du Soleil-show Zumanity, waarvoor hij ook de kostuums ontwierp. Voor Beyoncé in 2009 ging hij aan de slag als artistiek adviseur en ontwierp hij ook de kleding. Ook maakte hij parfums. 

Op sociale media wordt Mugler herdacht: 

RTL Nieuws / ANP

Mode

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments