Home Buitenland Gewonden en zeker zes doden bij gedrang rond duel in Afrika Cup

Gewonden en zeker zes doden bij gedrang rond duel in Afrika Cup

Bij gedrang om binnen te komen bij een voetbalwedstrijd van de Afrika Cup zijn zeker zes doden en tientallen gewonden gevallen. Op foto's op sociale media is te zien dat kinderen tot de slachtoffers behoren. Ze lagen, mogelijk bewusteloos, op de grond voor de ingangen van het Paul Biya-stadion.

De autoriteiten bevestigen het dodental volgens de BBC. Omdat sprake is van een groot aantal gewonden, kan het dodental mogelijk nog verder oplopen. 

Wedstrijd wel uitgespeeld

De wedstrijd vond plaats in Yaoundé, één van de grootste steden en de hoofdstad van Kameroen. Het duel tussen gastland Kameroen en de Comoren begon op het afgesproken tijdstip en werd normaal uitgespeeld. Kameroen, met André Onana van Ajax in het doel, won met 2-1 en plaatste zich voor de kwartfinale.

Waarschijnlijk hadden de spelers op dat moment nog geen weet van de situatie aan de poort van het stadion.

Lees ook:

Kameroen geeft land eerder vrij op speeldagen Afrika Cup

Volgens de BBC probeerden 50.000 mensen het stadion binnen te komen, dat normaliter plek biedt aan 60.000 toeschouwers. Vanwege de coronamaatregelen mocht het maar voor 80 procent bezet zijn, daardoor ontstond een soort van stormloop voor de poorten.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

RTL Nieuws / ANP

Africa cup Buitenlands voetbal Kameroen

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments