Home Sport Spits Bony keert bij NEC terug in de Eredivisie

Spits Bony keert bij NEC terug in de Eredivisie

Wilfried Bony keert terug in de Eredivisie. De 33-jarige voormalig aanvaller van Vitesse heeft een contract tot het einde van het seizoen bij NEC onderschreven. De Ivoriaan sluit per direct aan bij de selectie van trainer Rogier Meijer, zo gauw hij een tewerkstellingsvergunning heeft.

Na zijn periode bij Vitesse vertrok Bony naar Swansea City. Vervolgens kwam hij bij Manchester City in de top van de Premier League terecht. De aanvaller kwam daarna nog uit voor Stoke City, nogmaals Swansea City, Al-Arabi en Al Ittihad. In november 2020 werd het contract van Bony bij Al Ittihad ontbonden, sindsdien zat hij zonder club.

NEC zocht een vervanger voor de langdurig geblesseerde aanvaller Pedro Ruiz, maar dat viel aanvankelijk niet mee. “Het vinden van een ‘balvaste’ spits is altijd lastig, in de winter al helemaal”, zegt technisch directeur Ted van Leeuwen. “Daarnaast merkten we dat anno 2022 veel clubs huiverig zijn om spelers af te staan. Voor je het weet heb je een handvol positief geteste spelers en zit je in de problemen.”

Van Leeuwen, die Bony in 2010 van Sparta Praag naar Vitesse haalde, vervolgt: “Wilfried past uiteraard in het profiel, maar was gestopt met voetballen. Hij woont in Wales en hield zich fit door in zijn woonplaats bij de lokale profclub Newport County te trainen, dat actief is in League Two. Hij had, op zijn 33e, het gevoel gekregen het voetbal te missen. Het was een onafgemaakte zaak en hij wilde het liefst terug naar het land waar hij met veel plezier gespeeld en geleefd heeft, Nederland.”

ANP

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments