Home Buitenland Duitse politie ontdekt wapenarsenaal na dood twee jonge agenten

Duitse politie ontdekt wapenarsenaal na dood twee jonge agenten

De Duitse politie heeft een wapenarsenaal aangetroffen bij de verdachten van de dood van twee agenten. Bronnen rond de veiligheidsdiensten zeggen tegen persbureau DPA dat onder meer pistolen, geweren, een kruisboog, geluidsdemper en munitie zijn ontdekt bij een huiszoeking in Spiesen-Elversberg, in de deelstaat Saarland.

De inval volgde op een fatale schietpartij in de buurt van Kusel. Daar werden in de nacht van zondag op maandag twee agenten van 24 en 29 jaar doodgeschoten terwijl ze een voertuig controleerden. Ze konden vlak voor hun dood nog via de radio doorgeven dat ze onder vuur lagen. Een van de omgekomen politiemensen zou ook nog hebben geschoten.

Stropers

De politie arresteerde diezelfde dag nog twee verdachten van 32 en 38 jaar. Het ging om stropers, bij wie in hun laadbak dood wild lag. De 38-jarige geldt als hoofdverdachte omdat zijn papieren waren achtergebleven op de plek van de schietpartij. De autoriteiten denken volgens ingewijden dat hij toegang had tot de wapens in Spiesen-Elversberg.

Bekijk ook: Duitse agenten gedood

In het huis van de tweede verdachte zouden naar verluidt ook nog geweren zijn gevonden. Deze man ontkent te hebben geschoten, maar daar denkt het Openbaar Ministerie anders over. Deze 32-jarige man, die bij de politie bekend was vanwege een fraudeverdenking, heeft wel verklaard over de stroperij en de schietpartij.

Verdacht van moord

Een rechter heeft het tweetal vastgezet op verdenking van moord. Over het motief voor de schietpartij bestaat nog onduidelijkheid, maar volgens justitie waren er geen politieke beweegredenen. Waarschijnlijk wilden de twee voorkomen dat hun gestroopte wild zou worden ontdekt.

Lees ook:

Duitse agenten gedood bij verkeerscontrole, klopjacht op daders

Previous article84 procent Nederlanders heeft spijt van posts op sociale media
Next articleBezorgers Gorillas vrezen ongelukken door gevaarlijke fietsen
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments