Home Buitenland Redding Rayan (5) uit put in Marokko nog altijd bezig, gaat moeizaam

Redding Rayan (5) uit put in Marokko nog altijd bezig, gaat moeizaam

De redding van het Marokkaanse jongetje Rayan, dat al ruim drie dagen vastzit in een meer dan 30 meter diepe put, is nog altijd aan de gang. Uit angst voor instorting worden de reddingswerkzaamheden heel voorzichtig uitgevoerd.

Reddingswerkers zijn inmiddels een horizontale tunnel van ongeveer drie meter aan het graven om de 5-jarige Rayan te bereiken. Ze doen dit vanuit een enorm gat dat bij de put is gemaakt.

Met zwaar materieel zijn vele kubieke meters grond bij de schacht verwijderd. De helpers moesten de graafwerkzaamheden herhaaldelijk onderbreken omdat ze bang waren dat de grond zou bezwijken. Tijdens het graven bleek er ook een rotsblok in de weg te zitten, waardoor de actie vertraagd werd.

Lees ook:

Wereld houdt adem in bij reddingsoperatie Rayan uit diepe put: 'Elke centimeter telt'

Rayan viel dinsdagmiddag per ongeluk in de droge put in de buurt van zijn huis in een dorp ongeveer 150 kilometer ten noorden van de stad Fez. De put zelf is met nog geen halve meter in doorsnee zo smal dat het kind van onderaf moet worden bevrijd.

Buiten bewustzijn

De reddingswerkers lieten eerder een camera zakken om de gezondheid van de jongen te controleren, en hij kreeg water en zuurstof. Op beelden van Rayan was te zien dat de jongen bewoog. Inmiddels zou Rayan volgens lokale media buiten bewustzijn zijn, maar de redders hebben hoop dat de jongen levend uit de put bevrijd kan worden.

Mensen over de hele wereld volgen de reddingsoperatie op sociale media, die ook live op Marokkaanse zenders wordt uitgezonden.

Bekijk ook: Moeder Rayan bidt tijdens reddingspoging

Al dagen zit Rayan vast op 32 meter diepte. Zijn ouders wachten in angst af.

Previous articleDirect medaillekansen Nederland bij schaatsen en shorttrack
Next articleEis niet te veel loonsverhoging, zegt man die bijna zeven ton verdient
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments