Home Buitenland 'Rotsblok bemoeilijkt reddingsoperatie Rayan uit put'

‘Rotsblok bemoeilijkt reddingsoperatie Rayan uit put’

Reddingswerkers zijn verwikkeld in een race tegen de klok om de kleuter Rayan te bereiken. Die zit al dagen vast in een diepe put. Volgens lokale media zijn reddingswerkers tijdens het graven gestuit op een rotsblok, met vertraging tot gevolg.

De 5-jarige Rayan zit sinds dinsdag vast op zo’n 32 meter diepte. Hij viel toen in de put in de noordelijke provincie Chefchaouen. Reddingswerkers werken rond de klok om de kleuter te ontzetten.

Ze hebben een enorm gat gegraven naast de put en maken nu een tunnel naar de plek waar hij vastzit. Ze kunnen niet afdalen via de schacht waar Rayan doorheen viel, omdat die te smal is. Daarom wordt geprobeerd om de jongen via de zijkant te bevrijden. 

Met graafmachines proberen reddingswerkers de jongen via de zijkant te bereiken.

De slotfase van de reddingsoperatie verloopt langzaam. Er wordt uiterst voorzichtig gewerkt uit vrees voor instorting. 

Water en zuurstof

Het is niet duidelijk hoe het met het jongetje gaat. Gisteren meldden Marokkaanse media nog dat er water en zuurstof naar het kind is gebracht. Er is ook geprobeerd om hem van voedsel te voorzien, maar het is onduidelijk of hij iets heeft gegeten. Er staan hulpdiensten klaar om zich direct over het kindje te ontfermen zodra hij uit de put is. 

De reddingsactie trekt veel bekijks. De wegen eromheen staan vol met auto’s, honderden mensen zijn ter plaatsen om de reddingswerkers aan te moedigen en te bidden.

Veel mensen kijken toe bij de reddingsactie om hun steun te betuigen.

Lees ook:

Redding Rayan (5) uit put in Marokko nog altijd bezig, graven verloopt moeizaam

RTL Nieuws

Marokko

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments