Home Buitenland Wereld rouwt om kleuter Rayan (5) na putdrama Marokko

Wereld rouwt om kleuter Rayan (5) na putdrama Marokko

De wereld leeft mee met de ouders van Rayan. De 5-jarige kleuter zat sinds dinsdag vast in een put in zijn dorp Tamorot. Gisteren werd hij door reddingswerkers bevrijd. De jongen heeft het putdrama niet overleefd.

Onder luid gejuich, applaus en met gebed zagen honderden toeschouwers hoe medici Rayan gisteren op een brancard naar de ambulance droegen. Zijn ouders stonden vlakbij te wachten.

Al snel kwam het bericht dat Rayan het putdrama niet heeft overleefd. De Marokkaanse koning condoleerde de ouders van Rayan.

‘Delen de pijn’

Vele mensen wereldwijd keken mee naar de reddingsactie. Op social media wordt vandaag uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van Rayan. “We delen de pijn”, zegt de Franse president Emmanuel Marcron op Facebook.

Premier Naftali Bennett van Israël schrijft op Twitter: “Namens mijzelf en de regering van Israël betuig ik onze oprechte deelneming aan de familie van Rayan, het Marokkaanse volk en Zijne Majesteit Koning Mohammed VI.”

Rayan werd meteen naar een ambulance gebracht nadat hij uit de put was gehaald.

“Rayans moed zal in onze herinnering blijven en hij zal ons blijven inspireren”, schreef de Algerijnse middenvelder van AC Milan Ismael Bennacer in een tweet.

Vader repareerde put

De vader van Rayan was bezig de put te repareren op de dag dat de jongen erin viel. “Dat ene moment dat ik mijn ogen even afwendde, viel hij erin”, vertelde Rayans vader aan lokale media. “Ik heb sindsdien geen oog dichtgedaan.”

Rayan zat op 32 meter diepte vast in een smalle schacht. Reddingswerkers zijn vijf dagen bezig geweest om bij hem te komen. Ze groeven een enorm gat naast de put en maakten vervolgens een tunnel naar de plek waar hij vastzat. De reddingswerkers konden niet afdalen via de schacht waar Rayan in viel, omdat die te smal was.

De moeder Rayan bad tijdens reddingspoging: ‘Alstublieft, verlicht mijn pijn’. Bekijk hieronder de beelden van de reddingsactie.

De jongen zat dagenlang vast op 32 meter diepte.

Waterputtenspecialist wordt volksheld

Op social media wordt ook een van de gravers uitvoerig bedankt. Ali, met als bijnaam Sahraoui (man uit de Sahara), groef met zijn blote handen de tunnel naar Rayan. De man is een volksheld in Marokko.

Ali heeft niet gestudeerd, maar graaft al meer dan twintig jaar waterputten en weet alles van boortechnieken. Hij werd gevraagd de reddingswerkers te helpen. Vier dagen lang heeft hij zich dag en nacht ingezet. Zaterdagavond lukten het de reddingswerkers om Rayan te bereiken.

Lees ook:

Kleuter Rayan (5) heeft putdrama niet overleefd, koning condoleert ouders

Previous articleRoest pakt zilver op 5000 meter, goud voor Zweed Van der Poel
Next article‘Googles gamedienst neemt gas terug van consumentenmarkt’
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments