Home Buitenland Politie vindt 26 gestolen wedstrijdduiven in auto, verdachten aangehouden

Politie vindt 26 gestolen wedstrijdduiven in auto, verdachten aangehouden

De politie heeft drie verdachten aangehouden voor het stelen van 26 kostbare wedstrijdduiven. Bij een controle van de auto, op de A16 bij Moerdijk, zag de politie de duiven in een mand zitten.

De verdachten, een 47-jarige man en een 57-jarige vrouw uit Oekraïne en een 32-jarige man uit Rotterdam, hielden volgens de politie ‘een onsamenhangend verhaal over de herkomst en bestemming van de duiven’.

Na een controle van de ringen aan de duivenpoten bleek dat de kostbare vogels uit België kwamen, en niet uit Polen, zoals het drietal verklaarde. De politie belde de Belgische eigenaar. Toen die zijn duiventil controleerde, bleek hij inderdaad 26 wedstrijdduiven te missen.

Lees ook:

Schatrijke Chinezen storten zich op 'onze' postduiven en drijven de prijs op

De verdachten zitten vast voor verhoor. De twee mannen en de vrouw zouden vermoedelijk bij een rondtrekkende criminele groep horen. Zulke ‘mobiele bandieten’ maken zich volgens de politie schuldig aan verschillende misdrijven zoals winkel- en ladingdiefstal, inbraak, zakkenrollerij, brandstof- en autodiefstal.

Wedstrijdduiven kunnen veel geld opleveren, soms wel honderdduizenden euro’s. In 2020 betaalde een anonieme koper uit China een recordbedrag van 1,6 miljoen euro voor een Belgische duif. Hoeveel de 26 ontvoerde duiven waard zijn, is niet bekend.

RTL Nieuws / ANP

Politie in Nederland Duif Diefstal België Gemeente Moerdijk

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments