Home Sport Bobsleeër De Bruin denkt dat top 20 op Spelen lastig wordt

Bobsleeër De Bruin denkt dat top 20 op Spelen lastig wordt

Bobsleeër Ivo de Bruin denkt dat het lastig gaat worden om de top 20 te halen in de viermansbob op de Olympische Spelen in Beijing. De piloot is na de twee runs van zaterdag 25e en om aan de afsluitende vierde run te mogen deelnemen moet hij in de top 20 staan. “Dat wordt heel lastig”, zegt De Bruin. “We gaan alles geven en ervoor vechten.”

De bobsleeërs keken ontevreden terug op een eerste run in het Yanqing National Sliding Centre waarin ze de 26e tijd neerzetten van de 28 deelnemers. “We hadden een matige start, maar de jongens hebben hun uiterste best gedaan. De run was oké, maar onderin de baan hadden we heel weinig snelheid. Waar dat aan ligt, weet ik niet. De run was niet zo slecht als de tijd doet vermoeden, want de 26e tijd is voor ons ook heel matig.”

De Bruin was blij dat de tweede start iets beter was met 5,08 tegen 5,10 seconde in de eerste run. “Ik had van tevoren gedacht dat we tussen de 5,06 en 5,10 konden duwen, dus ik hoop dat we morgen 5,06 kunnen starten. De tweede run was minder dan de eerste”, vond De Bruin, die er wel op wees dat het verlies op de concurrentie kleiner was.

“Ik ben trots op de jongens dat ze alles hebben gegeven en dat we hier mogen staan”, zei De Bruin. “We zullen bespreken waar we kunnen verbeteren en ik ga vanavond nog zitten met mijn coaches wat er beter kan qua sturen. Hopelijk kunnen we nog een paar plekken naar voren.”

ANP

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments