Home Sport Djokovic speelt waar hij welkom is en is klaar voor rentree

Djokovic speelt waar hij welkom is en is klaar voor rentree

Novak Djokovic is naar eigen zeggen klaar voor zijn rentree op de tennisbaan. De nummer 1 van de wereld neemt het maandag in Dubai op tegen de Italiaan Lorenzo Musetti, de mondiale nummer 57.

Voor de 34-jarige Djokovic wordt het zijn eerste wedstrijd sinds begin december. Hij wilde vorige maand deelnemen aan de Australian Open, maar hij werd uit het schema gehaald aangezien hij Australië moest verlaten omdat hij geen geldige reden had zich niet te laten vaccineren. Enkele weken geleden werd bekend dat Djokovic zou terugkeren in Dubai, waar geen vaccinatieplicht geldt voor mensen die het land in willen.

“Ik heb de toernooien momenteel niet voor het uitkiezen. Waar ik welkom ben, speel ik. Vrijwel elke kans grijp ik, want ik tennis nog altijd heel graag en de motivatie is nog groot”, aldus de 20-voudig grandslamkampioen. “Hier voel ik me in ieder geval heel welkom. Ook door het merendeel van de andere spelers die ik al gezien heb, werd ik goed onthaald.”

Zesde keer

Djokovic kan het toernooi van Dubai voor de zesde keer winnen. “Ik kijk er naar uit om weer op de baan te staan. De trainingen heb ik drie weken geleden hervat, met heel veel zin. Ik sla nu eenmaal graag met een racket tegen een balletje. Ik had wel een doel nodig om naartoe te werken en dat vond ik hier. Ik denk wel dat ik er klaar voor ben.”

Komende week kan Djokovic de nummer 1-positie op de wereldranglijst kwijtraken aan de Rus Daniil Medvedev, die zijn opwachting maakt op het toernooi van Acapulco (Mexico). “Medvedev verdient het ook om de nummer 1 te zijn. Dat zal ooit ook gebeuren. Is het deze week niet, dan later. Ik zal de eerste zijn om hem te feliciteren.”

ANP

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments