Home Sport Zwetend en zwoegend PSV bij laatste zestien

Zwetend en zwoegend PSV bij laatste zestien

PSV heeft de uitwedstrijd in de tussenronde van de Conference League met Maccabi Tel Aviv gelijkgespeeld (1-1) en bekert zodoende verder in Europa. De Eindhovenaren plaatsten zich voor de laatste zestien van het nieuwe Europese voetbaltoernooi.

Trainer Roger Schmidt koos in de basisopstelling voor twee aanvallers: Eran Zahavi en Noni Madueke.

Voor de 34-jarige Israëlische spits betekende het een bijzondere terugkeer naar zijn geboortegrond. Zahavi speelde tussen 2013 en 2016 voor tegenstander Maccabi.

Joey Veerman, de afgelopen twee duels basisspeler bij PSV, was door Schmidt weer naar de bank gedirigeerd. Cody Gakpo (geblesseerd) en Marco van Ginkel (coronabesmetting) ontbraken.

Hartstochtelijk

Na twaalf minuten viel de eerste grote kans van de wedstrijd te noteren. Maccabi, hartstochtelijk aangemoedigd door het bloedfanatieke thuispubliek, brak door aan de rechterkant. De kopbal van Dan Biton ging net naast, maar daar was de ploeg uit Tel Aviv heel dicht bij de openingstreffer.

PSV kreeg voor het halfuur om was ook een aardige mogelijkheid. De voorzet vanaf links werd echter licht aangeraakt door Zahavi en daardoor cruciaal van richting veranderd. Was de spits er van afgebleven, dan had Madueke de bal zo binnen kunnen koppen.

Kort daarna dribbelde de 19-jarige Engelsman in het vijandelijke strafschopgebied langs vele tegenstanders. De finishing touch ontbrak net bij Madueke, bij wie de bal – voor Maccabi-begrippen dan – net op tijd voor zijn voeten werd weggetrapt.

Passie

Aan het begin van de tweede helft kwam PSV goed weg, toen een afstandsschot werd verlengd door Maccabi-spits Stipe Perica (ex-NAC Breda) en pardoes op de paal belandde.

De Israëliërs speelden met passie en zetten PSV flink onder druk. Daar had de ploeg van Schmidt aardig wat moeite mee.

Dat die passie ook de verkeerde kant kan opslaan, bleek eveneens. Het duel moest even worden stilgelegd, omdat fans van Maccabi spelers van PSV bekogelden bij het nemen van de corners. Na een korte afkoelingsperiode werd de wedstrijd weer hervat.

De beslissing leek te vallen, toen invaller Yorbe Vertessen raak schoot. De 21-jarige Belg maakte zo zijn negende van het seizoen.

Maccabi wist de gelijkmaker nog op het bord te zetten en er brak een hectische slotfase aan. Omdat het duel even stil had geleden, kwam er flink wat blessuretijd bij. Die overleefde PSV ternauwernood. De 1-1 bleek voldoende na de eerdere 1-0 zege in Eindhoven.

Loting

PSV verdwijnt samen met AZ en Feyenoord in de kokers voor de loting van de achtste finales van de Conference League. De Nederlandse clubs kunnen elkaar daarin niet treffen.

Wie wel, dat wordt morgen duidelijk als de UEFA de trekking  verricht.

Patrick Leemans

UEFA PSV Conference League Buitenlands voetbal Europees voetbal Nederlands voetbal

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments