Home Lifestyle Zo stek je een pannenkoekenplant

Zo stek je een pannenkoekenplant

In elke kamer hoort een pannenkoekenplant, vinden wij. De plant is makkelijk te verzorgen en staat mooi in elk interieur. Heb jij ook al een pannenkoekenplant en komen er al nieuwe tevoorschijn? Dan is het tijd om ze te stekken! Hoe? Wij vertellen je hoe dit moet:

Stap 1: Knip, knip

Groeien de nieuwe stekjes uit de grond naast de plant? Dan kun je ze losmaken wanneer het plantje ongeveer vier centimeter is. Omdat het stekje zo eigen wortels maakt, moet je eerst de wortels uitgraven voordat je ze kan afknippen. Knip zo dicht mogelijk tegen de moederplant, zodat de wortels zo lang mogelijk blijven.

Als het stekje aan de moederplant groeit, kan je deze ook gewoon afknippen als die lang genoeg is.

Stap 2: Nieuwe wortels

Als je kleine plantje nog geen wortels heeft, is het nu tijd om ze in het water te zetten. Geef ze even de tijd om te wortelen en als er ongeveer 6 tot 8 wortels aan zitten en dan ben je alweer bijna klaar.

Elke week de nieuwste inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Stap 3: Met de wortels in de aarde

Zodra de plant wortels heeft is het tijd om ze in de aarde te zetten! Dit kan al gelijk na het afknippen zijn, of na het wortelen in water. Nadat je je pannenkoekenplant in de aarde hebt gezet, heb je jouw eigen pannenkoekenplant gestekt! Geef je plant elke week water en alles gebeurt vanzelf. Als het goed is blijft je plantje groeien en heb je binnen de kortste keren weer nieuwe stekjes.

Fotocredits
Header: Eliza Morawska-Kmita

Dit is een artikel van

Käthe van der Werf

Plant

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments