Home Tech Legende achter System Shock werkt aan totaal nieuwe game

Legende achter System Shock werkt aan totaal nieuwe game

Warren Spector, de maker van onder andere Deus Ex en Epic Mickey, werkt weer aan een nieuwe game in het immersieve simulatie-genre waar hij groot mee werd.

Het gaat om een totaal nieuwe game in een nieuw universum. Zijn huidige studio OtherSide Entertainment maakte dat deze week bekend.

“Fans van mijn werk weten wel wat ze moeten verwachten”, schrijft Spector in het persbericht. “Een immersieve wereld en boeiend verhaal, waar spelers zelf een impact op kunnen hebben door de manier waarop ze spelen. We zijn nog vroeg in het ontwikkelingsproces.”

Serious game

Nederlandse game moet mensen met oorsuizen helpen

Simulatiegames

Spector werd groot met immersieve simulatie-game System Shock. In deze stijl games kan de speler zich vrij voortbewegen in een realistisch ontworpen gamewereld waarin hij zelf keuzes kan maken over hoe hij situaties aanpakt. 

Na System Shock bouwde Spector nog meerdere van dergelijke games, waaronder de succesvolle cyberpunkreeks Deus Ex. Van 2005 tot 2013 werkte hij voor Disney aan platformgames als Epic Mickey. 

Sinds 2016 werkte Spector voor OtherSide Entertainment aan een opvolger van System Shock, maar de rechten voor dat project moesten worden overgedragen aan de Chinese gamegigant Tencent vanwege een gebrek aan geld. 

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video’s

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Bright

Games

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments