Home Tech Nintendo stelt oorlogsgame uit om 'actuele gebeurtenissen'

Nintendo stelt oorlogsgame uit om ‘actuele gebeurtenissen’

Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp, een remake van twee oude Nintendo-games voor de Switch-spelcomputer, wordt voorlopig uitgesteld vanwege de oorlog in Oekraïne.

Officieel wordt de game voorlopig uitgesteld “vanwege actuele gebeurtenissen in de wereld”, schrijft Nintendo woensdag op Twitter, maar dat lijkt overduidelijk een verwijzing naar de Russische invasie van Oekraïne.

Advance Wars is een strategiegame waarin legers het tegen elkaar op moeten nemen, en met tanks en infanterie steden moeten veroveren. In de game zijn twee naburige landen met elkaar in oorlog. Twee andere landen, allemaal met een eigen kleur, raken betrokken bij dit conflict.

Het is de tweede keer dat de remake wordt uitgesteld. Oorspronkelijk zou Advance Wars 1+2 in december uitkomen, maar omdat er “nog het een en ander aan gedaan moest worden” verplaatste Nintendo de beoogde lanceerdatum naar 8 april.

De eerste game kwam op 10 september 2001 uit voor de Game Boy Advance. Het wordt door veel critici gezien als een van de beste games aller tijden. De opvolger Advance Wars 2: Black Hole Rising werd twee jaar later ook vrij positief ontvangen.

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video’s

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Bright

Nintendo

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments