Home Nett binnen Belgische voetbalclub Standard Luik in Amerikaanse handen

Belgische voetbalclub Standard Luik in Amerikaanse handen

Standard Luik komt in Amerikaanse handen. Investeringsmaatschappij 777 Partners koopt alle aandelen van de Belgische voetbalclub en wordt dus de nieuwe eigenaar.

“Voorzitter Bruno Venanzi heeft een akkoord bereikt met 777 Partners”, meldt Standard Luik op de eigen website. “De ondertekening van de overdrachtsovereenkomst heeft plaatsgevonden en de afronding van de overdracht volgt normaal gesproken binnen enkele weken volgens de gebruikelijke procedure.”

Venanzi was in het bezit van alle aandelen van Standard Luik en benoemde zichzelf zeven jaar geleden als voorzitter. 777 Partners is sinds vorig jaar eigenaar van de Italiaanse voetbalclub Genoa. Ze willen ook 70 procent van de aandelen van Braziliaanse voetbalclub Vasco da Gama overnemen. De Amerikaanse investeringsmaatschappij heeft ook een belang in de Spaanse voetbalclub Sevilla.

Het is niet bekend wat de Amerikaanse investeringsmaatschappij voor Standard Luik heeft betaald.

ANP

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments