Home Lifestyle Groene aanslag op de terrastegels? Zo maak je ze weer schoon!

Groene aanslag op de terrastegels? Zo maak je ze weer schoon!

De lente is begonnen en dat betekent dat de temperatuur eindelijk weer omhoog gaat. Wanneer het zonnetje gaat schijnen, willen we natuurlijk wel lekker in onze eigen tuin kunnen zitten. Het is daarom hoog tijd voor een tuinschoonmaak en daar horen natuurlijk ook de tegels bij!

In het voorjaar willen we het liefst zo snel mogelijk naar buiten, maar dan moet de tuin natuurlijk wel lenteklaar zijn. Na een koude, natte winter kan er groene aanslag ontstaan op je tuinmeubels en terrastegels. Deze groene aanslag wordt veroorzaakt door algen en mos.

Hoe maak je nu snel en makkelijk de terrastegels schoon? En wat is de beste manier om de aanslag van je tegels te krijgen? 

Géén hogedrukreiniger

Pas op met de hogedrukspuit. Je kunt je terras wel schoonmaken met een hogedrukreiniger, maar de bestrating kan hierdoor ook behoorlijk lijden door grote druk. Zo wordt de toplaag poreuzer, kunnen er witte kringen van aanslag ontstaan en kan het oppervlak ruwer worden, waardoor je volgend jaar nog meer mossen en vuil op je tegels krijgt.

Heet water

Ga liever ook niet aan de slag met zout, chloor of azijn, want hierdoor kan de kleur van de tegels verbleken. Bovendien is de kans groot dat ook de beplanting eronder lijdt. Je kunt daarom het beste in de weer met gewoon heet water, eventueel met een klein beetje groene zeep.

Groene zeep

Los wat groene zeep op in een emmer heet water. Gebruik niet te veel groene zeep, want deze zeep bestaat uit olie en vet en kan daardoor vervelende vlekken achterlaten. Gooi de emmer leeg over de bestrating en verdeel alles met een bezem over het terras. Laat het even intrekken en schrob daarna alles weer schoon. 

Nieuwe tegels

Ben je van plan je tuin om te gooien en te verbouwen? En wil je graag tegels in je tuin? Kies dan wel het juiste formaat en de juiste soort. Tegels kunnen namelijk heel veel doen met de sfeer van je tuin. En kies je de verkeerde maat tegels? Dan kan je tuin ineens een stuk kleiner lijken. 

Elke week nieuwe tips en inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Dit is een artikel van

Demi Schoenmakers

Tuin

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments