Home Lifestyle Dit is dus waarom de lakens in hotels altijd wit zijn

Dit is dus waarom de lakens in hotels altijd wit zijn

Is het je wel eens opgevallen dat de lakens in een hotel altijd spierwit zijn? Nooit hebben ze een kleurtje of een mooie print. Het wit brengt net iets chics in de kamer, maar er is nog een belangrijke reden voor de witte lakens.

De keuze voor wit is misschien een beetje gek omdat je er alle vlekken op ziet. Toch is het wel een hele logische kleur…

Wit blijft wit

De reden dat (bijna) alle hotels witte lakens hebben, is omdat wit altijd wit blijft. Lakens met een kleur vervagen sneller in de was, terwijl witte lakens dat probleem niet hebben. Hotels wassen de lakens natuurlijk ontzettend vaak, dus dan vervagen ze extra snel. Met wit is dat dus minder.

Rust

Naast het feit dat witte lakens langer mooi blijven, zorgen ze ook voor rust in de kamer. En in een rustige kamer slaap je een stuk lekkerder. Ook zijn de witte lakens de perfecte achtergrond voor kleurrijke kussens.

Tip voor thuis

Ook thuis is het niet verkeerd om voor witte lakens te kiezen, en wel om deze vier redenen. 

Elke week nieuwe tips en inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Fotocredits

Headerfoto: Anna Sullivan – Unsplash

Dit is een artikel van

Julia van Rijn

Hotel

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments