Home Buitenland Schutter universiteit Heidelberg was mogelijk uit op wraak na belediging

Schutter universiteit Heidelberg was mogelijk uit op wraak na belediging

De 18-jarige student die in januari op een universiteit in het Duitse Heidelberg een jonge vrouw doodschoot en drie andere studenten verwondde, wilde mogelijk wraak nemen omdat hij zich beledigd had gevoeld. Maar omdat hij zichzelf na zijn actie doodde, kan dat niet met zekerheid worden vastgesteld.

Dat zegt het Openbaar Ministerie in Heidelberg. De schutter was een biologiestudent zonder strafblad. In een volle collegezaal begon hij om zich heen te schieten. Hij had twee vuurwapens bij zich en meer dan honderd patronen.

‘Geen politiek motief’

Het Openbaar Ministerie zegt dat er geen aanwijzingen zijn voor een politiek motief. Ook zou niemand hebben geweten wat hij van plan was.

Lees ook:

Politie over schutter Heidelberg: 'Met geweer meerdere mensen verwond'

De dader zou een eenling zijn die nauwelijks banden had met zijn medestudenten. Volgens het vandaag verschenen onderzoeksverslag onderging de schutter van 2018 tot 2020 een aantal psychiatrische behandelingen. Daaruit was onder meer gebleken dat hij een laag zelfbeeld had en slecht tegen kritiek kon, schrijft de Duitse krant Bild. Ook zou hij hebben gekampt met zelfmoordneigingen.

Onderzoek naar wapenleverancier

Het Duitse OM begint een strafrechtelijk onderzoek naar de eigenaar en een medewerker van een wapenhandel in Wenen. Daar had de schutter zijn wapens gekocht. Volgens het OM kan hun wegens nalatigheid dood door schuld en het toebrengen van lichamelijk letsel ten laste worden gelegd.

Heb jij vragen over zelfmoord?

Stichting 113 Zelfmoordpreventie: bel 113 of 0800-0113 (gratis), of anoniem via de chat op de website 113.nl 

24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen per week

RTL Nieuws / ANP

Duitsland

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments