Home Lifestyle 3 briljante lifehacks met kruidenpotjes

3 briljante lifehacks met kruidenpotjes

Hoewel we de kruidenpotjes bijna dagelijks gebruiken, blijken ze toch verborgen functies te hebben die de meeste mensen niet kennen. Er bestaan namelijk drie briljante lifehacks met deze potjes die je leven voortaan een stuk makkelijker gaan maken.

1. Sneller strooien

Wanneer we de inhoud uit een kruidenpotje willen krijgen schudden we het potje meestal op en neer. Maar zeker wanneer de gaatjes een beetje verstopt raken schiet dit niet echt op. Gelukkig bestaat er een truc om dit sneller en makkelijker te doen. Namelijk door twee kruidenpotjes met de (geribbelde) onderkanten op elkaar te zetten, zodat de ribbeltjes elkaar raken. Daarna draai je het bovenste potje rond op de achterkant van het andere potje. Hierdoor valt het zout, de peper of een ander kruid of specerij er sneller en makkelijker uit! TikTokker @petitelivingalmere laat hieronder zien hoe het werkt. 

2. Logica in het supermarktschap

Zoek je je geregeld een ongeluk tot je het juiste potje kruiden hebt gevonden in de winkel? Niet nodig! Er zit namelijk een hele handige logica in het supermarktschap waardoor je het juiste potje voortaan binnen no time te pakken hebt. De supermarkten zetten de kruiden op alfabetische volgorde, zodat we ze makkelijker kunnen vinden. Als we dat toch eerder hadden geweten… 

Elke week nieuwe inspiratie en tips

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

3. Meerdere standen

Wist jij dat sommige kruidenmolentjes twee of drie standen hebben? Namelijk grof en fijn. Het werkt heel simpel. De bovenkant van het potje trek je eruit om het grover te malen en als je het weer indrukt wordt het fijner. Het online platform ‘Sterk in de keuken’ laat met een filmpje zien hoe je dit doet. Vind je het gek dat je kruidenpotjes ineens zo snel leeg gaan, dan zou het goed kunnen dat ze op de grove stand staan. Let dus goed op! 

Kruiden

Je weet nu hoe je snel de kruiden in je winkelwagen krijgt én uit het potje krijgt, grof of fijn. Maar heb je alle kruiden al die écht niet kunnen ontbreken in je keukenkastje? Lees het hier.

Fotocredits:

Headerfoto: Manuta  

Dit is een artikel van

Dominique Blonk

Koken Lifehack

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments