Home Buitenland Militaire oefening Rusland op betwiste eilanden bij Japan

Militaire oefening Rusland op betwiste eilanden bij Japan

Rusland houdt onverwachts militaire oefeningen op de Koerilen. Een Russische eilandgroep waarvan Tokio vindt dat een deel van die eilanden bij Japan hoort. Rusland nam ze in na de Tweede Wereldoorlog. Overleg over dit conflict werd deze week door Moskou afgebroken.

De vulkanische eilandengroep ligt tussen Japen en het schiereiland Kamchatka in het uiterste oosten van Rusland. Een deel van de eilanden werd na de Tweede Wereldoorlog door de Sovjetunie ingenomen.

Tokio vindt dat vier eilanden van de Koerilen bij Japan horen. Rusland stapte deze week uit de vredesonderhandelingen met Japan over de toekomst van de eilanden.

Dit gebeurde vanwege de sancties die ook Japan heeft opgelegd aan Rusland om de invasie in Oekraïne.

Eiland in het zuiden van de Koerilen.

Volgens de Russen namen drieduizend troepen deel aan de oefening. Waar op de Koerilen dat precies gebeurde, werd niet bekendgemaakt.

Japanse media melden dat de oefeningen plaatsvonden precies op de eilanden die door Japan betwist worden. Tokio spreekt niet van de Koerilen, maar van de Noordelijke Gebieden.

Lees ook:

Nieuwe sancties tegen Poetin? Tegenmaatregelen gaan Nederlandse bedrijven raken

Japan reageerde eerder deze week boos omdat Rusland uit de langlopende onderhandelingen stapte. De besprekingen moeten een einde maken aan de vijandelijkheden tussen Rusland en Japan die nog stammen uit de Tweede Wereldoorlog.

RTL Nieuws

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments