Home Nett binnen Ajacied Álvarez brengt Mexico met goal dicht bij WK

Ajacied Álvarez brengt Mexico met goal dicht bij WK

Edson Álvarez heeft Mexico met een belangrijk doelpunt dicht bij plaatsing voor het WK voetbal in Qatar gebracht. De middenvelder van Ajax nam in de met 1-0 gewonnen uitwedstrijd tegen Honduras het enige doelpunt voor zijn rekening.

In de 70e minuut kopte Álvarez raak uit een corner vanaf de rechterzijde. Álvarez speelde de hele wedstrijd in San Pedro Sula.

Mexico kwam door de nipte zege op 25 punten en staat met nog één WK-kwalificatiewedstrijd te gaan derde. De Mexicanen hebben 3 punten meer dan nummer 4 Costa Rica, dat bovendien een minder doelsaldo heeft. De beste drie landen in de poule van acht pakken een WK-ticket.

Costa Rica neemt het later deze week op tegen nummer 2 de Verenigde Staten, dat zich zo goed als zeker heeft geplaatst voor het WK. Christian Pulisic leidde de Amerikanen met een hattrick met 5-1 langs Panama.

Pulisic was twee keer trefzeker uit een penalty. Ook Paul Arriola en Jesús Ferreira troffen doel voor de Amerikanen.

In de nacht van woensdag op donderdag treden de Amerikaanse voetballers aan tegen Costa Rica en alleen als ze met zes doelpunten of meer verschil verliezen, lopen ze het WK nog mis. Canada kan plaatsing niet meer ontgaan.

ANP

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments