Home Sport Thuiszitter Alphonso Davies tijdens livestream in tranen na plaatsing WK

Thuiszitter Alphonso Davies tijdens livestream in tranen na plaatsing WK

De historische prestatie van Canada heeft voor de nodige blijdschap gezorgd in het land. De Canadezen wonnen met 4-0 van Jamaica en plaatsten zich zo voor het eerst in 36 jaar voor een WK voetbal. Sterkhouder Alphonso Davies bekeek de wedstrijd vanuit huis en was na het laatste fluitsignaal overmand door emoties.

Davies staat sinds de winterstop buitenspel met hartproblemen na een coronabesmetting. De verdediger van Bayern München probeert wel contact te houden met zijn achterban, dit doet hij via streamingwebsite Twitch. Tijdens het duel tussen Canada en Jamaica was Davies ook aan het livestreamen en zijn reactie na het laatste fluitsignaal was er een om in te lijsten.

Hartproblemen

Bayern-speler Davies benadrukt dat hij geen hartprobleem heeft

In een poule met onder andere Amerika en Mexico staan de Canadezen bovenaan en zijn ze met nog één wedstrijd te spelen zeker van een ticket voor het eindtoernooi.

Het is de tweede keer ooit dat Canada meedoet aan een WK, de eerste keer was in 1986. Toen ging het land puntloos en doelpuntloos naar huis. In 2026 organiseert het land samen met Amerika en Mexico het WK, dan zijn Davies en de zijnen er opnieuw bij.

Felicitaties van premier

Premier Justin Trudeau van Canada was er snel bij om de spelers te feliciteren. “That’s what I’m talking about!”, schreef hij op Twitter. “Felicitaties aan het Canadese nationale voetbalteam, dat zich voor het eerst in 36 jaar voor het WK heeft geplaatst.”

De 21-jarige Davies kwam op 17 december voor het laatst in actie. Nadat hij positief was getest op het coronavirus kreeg hij een ontstoken hartspier. Hij pakte deze week weer voorzichtig de training op en hoopt binnen enkele weken weer wedstrijdfit te zijn.

Stan Timmerman

Robert Lewandowski WK-kwalificatie WK voetbal Canada Jamaica

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments