Home Tech 'Russen probeerden NAVO en legers Oost-Europese landen te hacken'

‘Russen probeerden NAVO en legers Oost-Europese landen te hacken’

Russische hackers hebben onlangs geprobeerd de netwerken van de NAVO en de legers van meerdere Oost-Europese landen binnen te dringen.

Dat zeggen beveiligingsonderzoekers van Google. De phishing-campagnes werden gelanceerd door de Russische hackersgroep die bekendstaat als Coldriver of Callisto. De hackers wilden ermee onder andere logingegevens van militairen buitmaken. Ook een in Oekraïne gevestigde defensie-aannemer was doelwit.

“Deze campagnes zijn verzonden met nieuw aangemaakte Gmail-accounts naar niet-Google-accounts, dus het succespercentage van deze campagnes is onbekend”, schrijven de Google-onderzoekers.

De groep richtte zich volgens de onderzoekers op een NAVO-Center of Excellence. “We zien dagelijks kwaadaardige cyberactiviteit”, liet het centrum weten aan Reuters. De NAVO zelf heeft niet gereageerd.

Lees ook

'Russische hackers vallen ook humanitaire organisaties aan'

Waarschuwing FBI

Vorige week kwam naar buiten dat Russische hackers ook Europese humanitaire organisaties die hulp bieden aan Oekraïense vluchtelingen hebben aangevallen.

De Amerikaanse inlichtingendienst FBI waarschuwde deze week voor Russische pogingen om Amerikaanse energienetwerken te hacken. Rusland ontkent steevast beschuldigingen dat het achter cyberaanvallen op westerse doelen zou zitten.

Lees ook

FBI waarschuwt: Rusland wil Amerikaanse energienetwerken hacken

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video’s

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Bright

NAVO Hacken Internetbeveiliging Cybercrime Cyberaanval Internet Oorlog in Oekraïne

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments