Home Nett binnen Nederlandse providers gaan zes illegale downloadsites blokkeren

Nederlandse providers gaan zes illegale downloadsites blokkeren

In navolging van de blokkade van The Pirate Bay gaan Nederlandse internetproviders ook zes andere populaire torrentsites blokkeren. Dat moeten de bedrijven doen nadat de Stichting Brein namens rechthebbenden een rechtszaak won.

Het gaat om de populaire torrentsites EZTV, Kickasstorrents, 1337x, LimeTorrents, YTS en RARBG. Directeur Tim Kuik van Stichting Brein bevestigt aan Bright dat Nederlandse providers deze downloadsites nu moeten blokkeren.

Dat is het gevolg van een uitspraak van de rechter in een zaak tussen Brein en de provider Delta Fiber Nederland. Behalve dat bedrijf hebben ook KPN, T-Mobile, Ziggo en andere providers eind vorig jaar beloofd gezamenlijk websites te blokkeren als die volgens de rechter de auteursrechten schenden. De providers sloten daarvoor een convenant samen met de Stichting Brein en de Federatie Auteursrechtbelangen.

Lees ook

Stekker uit Popcorn Time: de app waar Netflix bang voor was

The Pirate Bay

Voorheen startte de Stichting Brein tegen elke provider afzonderlijk procedures om blokkades van websites af te dwingen, zoals eerder gebeurde bij de blokkade van The Pirate Bay. Volgens toezichthouder ACM zijn de gezamenlijke internetblokkades vanwege schendingen van auteursrechten wettelijk toegestaan.

Enkele van de sites die nu in Nederland moeten worden geblokkeerd zijn onlangs door de Amerikaanse handelsgezant ook op de zwarte lijst gezet. 

Onlangs bleek uit een rapport dat het aantal bezoeken aan illegale downloadsites wereldwijd met 16 procent was gestegen vergeleken met een jaar eerder.

Lees ook

Alle providers gaan illegale downloadsites blokkeren

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video’s

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Bright

Stichting Brein VodafoneZiggo Ziggo KPN Delta Pirate Bay Internet Auteursrecht Downloaden

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments