Home Economie Vandaag veel meer getankt na accijnsverlaging op brandstof

Vandaag veel meer getankt na accijnsverlaging op brandstof

Bij pompstations door het hele land is vandaag door de verlaging van brandstofaccijnzen circa 75 procent meer getankt dan het gemiddelde van de afgelopen week. Dat blijkt uit gegevens van het bedrijf MoveYou dat de betalingen verzorgt voor veel tankstations.

Volgens directeur Jan Harmen Akkerman van het bedrijf was vooral op donderdag juist sprake van uitstelgedrag door automobilisten. “Donderdag vanaf het middaguur viel de boel echt stil en werd duidelijk dat vrijwel iedereen de accijnsverlaging afwachtte. Er zitten locaties bij die vandaag ruim twee keer zoveel liters hebben afgezet en ik schat het gemiddelde op driekwart in de plus.”

En dat was bij de pomp ook duidelijk te zien:

Benzine en diesel zijn per liter respectievelijk 20,9 cent en 13,4 cent goedkoper geworden.

Volgens Akkerman hadden zowel onbemande als bemande stations een zeer goede dag. “Sommige stations moesten afgelopen etmaal zelfs drie keer bijgevuld worden, waar dat normaliter drie keer per week gebeurt.”

Tegemoet komen

Het kabinet heeft de accijnzen op benzine en diesel voor de rest van dit jaar verlaagd. Daarmee wil de overheid mensen wat tegemoet komen, aangezien de energie- en brandstofprijzen hard zijn opgelopen door onder meer de oorlog in Oekraïne.

Lees ook:

Kabinet wil accijnzen en btw op energie tijdelijk verlagen

Previous articleOok volgens het Rode Kruis is evacuatie uit Marioepol onmogelijk
Next articleAlles wat je moet weten over het planten en verzorgen van de Magnolia
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments