Home Sport Spaanse tennisser Alcaraz (18) wint masterstoernooi Miami

Spaanse tennisser Alcaraz (18) wint masterstoernooi Miami

De 18-jarige Spaanse tennisser Carlos Alcaraz heeft het masterstoernooi van Miami op zijn naam geschreven. De tienersensatie versloeg in de finale de Noor Casper Ruud met 7-5 6-4.

In de eerste set maakte Alcaraz een 4-1-achterstand ongedaan door zes van de daaropvolgende zeven games te winnen. Vervolgens begon Alcaraz voortvarend aan de tweede set door uit te lopen naar 3-0 en een dubbele break. Ruud wist nog een break ongedaan te maken, maar kon niet voorkomen dat de Spanjaard het na een uur en 52 minuten afmaakte op zijn eerste wedstrijdpunt. Na het slaan van de beslissende volley viel Alcaraz achterover op het hardcourt.

Alcaraz, die de week begon als de nummer 16 van de wereld, is de op twee na jongste winnaar ooit van een masterstoernooi. Alleen Michael Chang en Rafael Nadal waren jonger toen ze voor het eerst de beste waren op een van de masterstoernooien.

Alcaraz heeft dit seizoen pas vier toernooien gespeeld. Op de Australian Open verloor hij in de derde ronde, hij won vervolgens het toernooi van Rio de Janeiro en op Indian Wells moest hij zijn meerdere erkennen in Rafael Nadal.

ANP

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments