Home Sport Wielrenners mogen tijdens koers bandendruk aanpassen

Wielrenners mogen tijdens koers bandendruk aanpassen

De Internationale Wielerunie (UCI) staat het voortaan toe dat in het professionele wielrennen systemen worden gebruikt om de bandendruk al rijdend aan te passen. In koersen zoals Parijs-Roubaix, komende zondag op het programma, kan dat erg nuttig zijn. Op de kasseien zou je dan met een andere druk kunnen fietsen dan op het asfalt.

Scope Atmoz is zo’n systeem. Het wordt op de website van Scope omschreven als “revolutionair voor de wielerindustrie”. Met twee knoppen op het stuur kan de bandendruk, af te lezen op de fietscomputer, aangepast worden.

Na het bestuderen van het systeem ziet de UCI geen reden om het te verbieden.

ANP

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments