Home Lifestyle Van lege ruimte tot tijdloze junglekamer

Van lege ruimte tot tijdloze junglekamer

Wanneer je vraagt aan een kind wat ‘ie met zijn of haar kamer wil, zullen de wensen je om de oren vliegen. En twee jaar later moet het allemaal weer helemaal anders. Dave en Linda ervaarden dit probleem met hun 7-jarige Lucas ook. Ze schakelden de hulp van Patrick en Roy in, zodat zij een mooie en vooral tijdloze kamer voor Lucas konden maken zodat hij hier nog jaren plezier van heeft.

Dat Lucas een nieuwe kamer krijgt staat vast. Maar hoe ze ‘m gaan inrichten weten zijn ouders nog niet zo goed. Ze willen vooral dat Lucas na een aantal jaar zijn kamer nog net zo tof vindt als nu. Maar Lucas heeft natuurlijk ook wensen. Zo wil hij heel graag een bureau en een speelhoekje. En zijn grootste wens? Een jungle trein. Patrick en Roy gaan ermee aan de slag.

De oude situatie

De basis

Roy en Patrick hebben een leeg canvas gekregen om mee te werken en zijn daar direct mee aan de slag gegaan. De kamer was nog helemaal wit en leeg, dus de sfeer was er dan ook wat kil. Daarom heeft Roy gekozen voor een bruin/oranje kleur op de muur. Hiermee straalt de kamer gelijk meer warmte uit. Om de hoogte van de kamer te versterken heeft Patrick alleen de onderste helft van de muren geschilderd.

Daarnaast heeft Roy ervoor gekozen om de kledingkast en het bureau onder de vide te plaatsen. Zo wordt de kamer als het ware verdeeld in twee aparte ruimtes en dat creëert rust.

Bouwtekening van de kamer

Tip: Als je schildertape gebruikt, zorg er dan voor dat je het van de muur afhaalt wanneer de verf nog nat is. Zo voorkom je dat je stukjes van de nieuwe verf meetrekt wanneer je de tape eraf haalt.

Dé eyecatcher

Patrick heeft voor Lucas een nis gemaakt. De achterwand is behangen met fotobehang van een trein in de jungle. Precies wat Lucas wilde dus. In de nis komt een lekker zitbankje met daaronder opbergruimte voor Lucas’ speelgoed. Ook aan de zijkanten is ruimte gemaakt om speelgoed neer te kunnen zetten.

Kledingkast

Naast een gave nis, heeft Patrick ook een kledingkast gemaakt voor Lucas. De kledingkast heeft een cool locker-effect gekregen, maar dan van hout. Voor de indeling heeft Patrick ervoor gezorgd dat de planken divers zijn geplaatst. Zo kan Lucas grote en kleine stapels kleding in zijn kast leggen.

Laatste details

Aan de rand van de vide zijn tralies geplaatst. Die zitten er natuurlijk voor de veiligheid, maar zien er totaal niet uitnodigend uit. Patrick heeft er daarom een beige doek voorgehangen voor een gezellige jungle-tent look.

De vide is omgetoverd tot rustige speelplek. Er staat een grote speelgoedkist in en er is een zwart-wit geblokte vloer ingelegd.

Roy heeft van oude, houten kratjes een klein tv-meubel gemaakt. Doordat er kieren tussen de planken zitten, krijg je een meubel met een stoere look én kun je de kabels makkelijk wegwerken.

De kamer is uiteraard aangekleed met lekker veel planten, maar ook met kussentjes en een klein vloerkleedje op de grond. Allemaal in jungle stijl.

“Wat?!”

Lucas was wat zenuwachtig voordat hij zijn gloednieuwe kamer eindelijk mocht zien. Maar zodra hij de kamer binnenloopt, spat het enthousiasme eraf: “Wat?! Ik vind het echt héél mooi!” roept Lucas. Ook zijn ouders zijn het met hem eens. Wederom een geslaagde klus.

Welke week de nieuwste tips en inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Dit is een artikel van

Joëlle de Niet

Eigen Huis & Tuin

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments