Home Buitenland Politie New York houdt verdachte (62) van schietpartij in metro aan

Politie New York houdt verdachte (62) van schietpartij in metro aan

Na een klopjacht van dertig uur heeft de politie in New York de man aangehouden van wie wordt aangenomen dat hij gisteren in het stadsdeel Brooklyn mensen in een metrostel beschoot. Daarbij raakten 23 mensen gewond. De verdachte, de 62-jarige Frank James, werd gearresteerd in het stadsdeel Manhattan.

Dat gebeurde vermoedelijk nadat hij zelf de politie had gebeld om te zeggen dat hij in een McDonald’s-vestiging zat, meldt het persbureau AP.

Het is nog onduidelijk waarom James toesloeg. De politie doet onder meer onderzoek naar zijn uitlatingen op sociale media. Hij had online onder meer kritiek geuit op de nieuwe burgemeester van de metropool, Eric Adams.

De politie zegt ook dat James negen keer eerder is aangehouden in de staat New York en drie keer in het aangrenzende New Jersey. Dat was voor onder meer seksueel overschrijdend gedrag, huisvredebreuk, bezit van inbraakgereedschap en wanordelijk gedrag.

Gasmasker

De schietpartij vond plaats toen een metrostel arriveerde in het station 36th Street in het stadsdeel Brooklyn. De schutter zette vlak voor aankomst een gasmasker op en liet twee rookbommen afgaan voordat hij met een semiautomatisch vuurwapen 33 schoten loste.

Lees ook:

Gewonden bij schietpartij metrostation New York

Tien passagiers werden geraakt door kogels. Vijf van hen liggen in kritieke, maar stabiele toestand in het ziekenhuis. De dertien anderen raakten gewond toen ze op de vlucht sloegen. Beelden van vlak na de schietpartij laten zien dat passagiers in paniek een met rook gevulde metro ontvluchten.

Burgemeester Eric Adams had inwoners van de miljoenenstad opgeroepen ‘waakzaam’ te zijn, maar zei ook dat er geen bewijs is dat de dader een handlanger had. “Het lijkt erop dat hij alleen handelde”, aldus Adams. Het motief van de verdachte is niet bekend. 

Bekijk ook: Paniek na schietpartij in metrostation New York

Previous articleOnderzoek: goedkope coronatest met speeksel is even precies als PCR-test
Next articleGaan de sancties de oorlog tegen Rusland stoppen? Jullie kijkersvragen beantwoord
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments