Home Tech 'Overheid VS onderzoekt kindermisbruik op TikTok'

‘Overheid VS onderzoekt kindermisbruik op TikTok’

De Amerikaanse overheid zou mogelijk kindermisbruik op muziekapp TikTok onderzoeken.

Dat zeggen bronnen van de Financial Times die betrokken zijn bij het Amerikaanse ministerie van Justitie en het Department of Homeland Security. De twee overheidsinstanties zouden zich zorgen maken dat er beelden van kindermisbruik op het platform worden verspreid.

Ook zouden kindermisbruikers gebruik maken van het platform om minderjarigen slachtoffers te benaderen. Ze zouden daarbij onder andere gebruik maken van de privacysystemen van TikTok.

Ze zouden bijvoorbeeld misbruikmateriaal op privéaccounts plaatsen, om de accountgegevens en het wachtwoord vervolgens te delen met slachtoffers en andere daders. Op die manier proberen ze de politie te ontwijken.

Verder zou de Amerikaanse overheid zich zorgen maken omdat TikTok niet genoeg stappen onderneemt om ervoor te zorgen dat volwassenen niet zomaar kinderen op deze manier kunnen benaderen. Het moderatieteam van de app zou bovendien niet genoeg tijd hebben om alles te controleren. Daarom zouden er veel kindermisbruikers op TikTok actief zijn.  

Apple

Apple scant sinds 2019 ook iCloud Mail op kindermisbruik

Zero-tolerancebeleid

In een reactie aan de Financial Times schrijft TikTok dat het een “zero-tolerancebeleid” heeft voor misbruikmateriaal. “Als we pogingen zien om misbruikmateriaal te plaatsen, te verkrijgen, of te verspreiden, dan verwijderen we het materiaal, ontzeggen we accounts en apparaten de toegang tot TikTok, rapporteren we het meteen en stappen we naar de politie als het nodig is.”

Apple raakte vorig jaar in opspraak omdat het bedrijf telefoons wil gaan scannen op beelden van kindermisbruik. Het achterliggende algoritme, dat alarm slaat bij Apple als het systeem iets vindt dat op misbruik lijkt, zou te gemakkelijk misbruikt kunnen worden voor andere doeleinde. (https://www.rtlnieuws.nl/tech/artikel/5246616/apple-iphone-scan-automat…)  

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video’s

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Bright

TikTok Kindermishandeling Verenigde Staten

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments