Home Buitenland Trump wil niet terugkeren op Twitter, ook niet na een overname door...

Trump wil niet terugkeren op Twitter, ook niet na een overname door Musk

De Amerikaanse ex-president Donald Trump heeft gezegd dat hij waarschijnlijk niet zal terugkeren op Twitter als zijn account zou worden hersteld. Hij zegt zijn eigen platform Truth Social te verkiezen.

Trump deed de uitspraken nadat Musk gisteren aankondigde Twitter te willen overnemen. Tijdens een interview met Americano Media, een Spaanstalige Amerikaanse nieuwssite, zei de ex-president dat hij Twitter nu ‘saai’ vindt. Dat komt omdat het platform “te veel goede, conservatieve stemmen” zou hebben verwijderd.

Twitter verbande Trump voor het leven nadat hij zijn volgers op 6 januari 2021 opjutte, waarna zij het Amerikaanse Capitool bestormden, een daad die door Trump werd geprezen. Uiteindelijk kwamen tijdens de rellen vijf personen om het leven.

Ook andere platforms, zoals Facebook en Instagram, verbanden Trump toen. Trump was actief op al die kanalen, maar stond vooral bekend om zijn Twitter-gedrag. Daar uitte hij aan de lopende band ongefilterd zijn mening, van het beledigen van vrouwen tot het bedreigen van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.

Lees ook:

Bestuur Twitter bekijkt overnamebod Musk nog

Vrije meningsuiting voorop

Sinds Musk een van de grootste aandeelhouders van Twitter werd, uit hij steeds meer kritiek op wat hij ervaart als een inperking van het recht op vrijheid van meningsuiting door het bedrijf. Aanhangers van Trump hopen dat de oud-president weer op Twitter wordt toegelaten zodra Musk het bedrijf in handen heeft. Trump zelf lijkt daar nu toch niet zo happig op te zijn.

Trump zegt dat hij zich voornamelijk met Truth Social zal bezighouden, een platform dat hij in het interview ‘groot’ noemt. Volgens insiders zou het sociale medium echter een rampzalige start kennen. Trump zelf heeft sinds februari niet op Truth Social gepost.

Lees ook:

Dit wil Elon Musk veranderen bij Twitter

Twitter-kloon

Truth Social moet volgens Trump en zijn aanhangers een platform worden waarop de vrijheid van meningsuiting de belangrijkste kernwaarde is. In plaats van tweets en retweets worden er truths (waarheden) en re-truths gepost. De app lijkt voor de rest heel sterk op Twitter.

Hoewel de vrije meningsuiting het grootste verkooppunt zou zijn, doken ironisch genoeg al snel verhalen op over censuur. De programmeur Matt Ortega werd bijvoorbeeld van het platform verbannen zonder zelfs maar één post te plaatsen. Dat kwam omdat de accountnaam van Ortega de spot dreef met Devin Nunes, de ceo van Trump Media & Technology Group. 

In de gebruikersvoorwaarden van Truth Social staat dat het voor gebruikers niet is toegestaan om de app “in diskrediet te brengen, te bezoedelen of anderszins te schaden”.

Lees ook

Twitter-alternatief van Trump kent 'rampzalige' start

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video’s

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Bright

Donald Trump Elon Musk Twitter Sociale Media Internet Website App Technologie Verenigde Staten

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments