Home Lifestyle Van zandbak naar een strandtuin met heerlijke zithoeken

Van zandbak naar een strandtuin met heerlijke zithoeken

Mirjam woont samen met haar drie kinderen en hond in het dorp Duin in Almere. Zoals de naam van het dorp al verklapt ligt haar huis midden in de duinen. Haar hond Sam houdt van graven, waardoor haar tuin één grote zandbak is geworden. Dat moet anders! Maar hoe? Een leuke klus voor Tom!

Mirjam zou heel graag de natuurrijke omgeving van haar woonplaats ook in haar tuin terug willen zien. Ze weet alleen niet hoe ze dit zelf zou kunnen doen. Ook zou ze een leuke zitplek willen hebben voor haar kinderen. Er is werk aan de winkel, dus aan de slag!

Borders

De borders zijn in organische vormen aangelegd, zodat ze een extra natuurlijke uitstraling krijgen. In de borders zijn verschillende groenblijvende bomen geplaatst, zoals kurkeiken en parasoldennen. Zo is de tuin van Mirjam ook in de winter lekker groen! 

Als onderbeplanting heeft Tom blauw schapengras en vedergras – ook wel ‘ponytails’ genoemd – geplant. Deze grassen kunnen tegen een stootje. Dus wanneer hond Sam toch een keer tussen het gras graaft gaan ze niet meteen kapot. Er is voor deze grassen en bomen gekozen omdat ze overeen komen met de natuur rondom de tuin. Hierdoor vormt het één mooi geheel.

Intiem hoekje

Achterin de tuin is er een pergola gemaakt van steigerhout en het dak en de achterwand van schapenhek. Verder is er aan beide kanten een Oostenrijkse den geplant. Deze zorgt voor wat extra beschutting. 

Hieronder is een intiem plekje in de schaduw gecreëerd met een groot en comfortabel ligbed. Mirjam kan hier heerlijk ontspannen in haar prachtige tuin met een goed boek of een lekkere kop koffie. Het kussen blijft door het klittenband op zijn plaats liggen ook al staat de rugleuning omhoog én het hele bed is gemaakt van een all weather stof. Dus ze heeft er qua onderhouding geen omkijken naar.

Perfecte strandsfeer 

Om het strand en zee te benadrukken had Tom een verrassing voor Mirjam. Namelijk een bootje achterin de tuin met een bankje. Dit is een echte eyecatcher in de tuin.

De tegels die al in de tuin lagen heeft Tom gebroken en opnieuw gelegd als kleine eilandjes door de tuin. Verder is er een looppad aangelegd van Gravier d’or – zandkleurige steentjes – en schelpen daaromheen om de tuin de ultieme strandlook te geven.

Mooie items gezien? Shop ze hier!

Shop the look: de strandtuin met heerlijke zithoeken

Loungen in stijl 

Om de strandtuin compleet te maken is er een prachtige loungeset neergezet waar de kids, maar ook Mirjam gezellig kunnen zitten en genieten van hun tuin. Om de set helemaal compleet te maken zijn er mooie sierkussens opgelegd die de kleuren hebben van de zee en het strand.

“Ik heb zelfs een boot in mijn tuin”

Mirjam kijkt haar ogen uit bij het zien van het eindresultaat: “Wow, dit is echt supertof!”. Ze vindt haar hele tuin prachtig. “Ik heb zelfs een boot in mijn tuin!” De loungeset vindt ze erg mooi past volgens haar perfect bij het geheel. Maar het intieme hoekje… “Dit wordt mijn plek, de kinderen hebben geen kans van slagen om hier te liggen”, aldus Mirjam.

Elke week nieuwe inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Fotografie:

Sonja Velda 

Dit is een artikel van

Dominique Blonk

Tom Groot Boer Tom Eigen Huis & Tuin Tuinieren Plant Tuin

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments